Szerző: Vörös Péter

2002. május 1. 15:05

A Hynix az önálló túlélés érdekében megválik a nem-memóriachip üzletágától

[Bloomberg] A dél-koreai Hynix Semiconductor bejelentette, hogy el fogja adni a nem-memória üzletág egészét vagy egy részét a jövő év végéig annak érdekében, hogy önállóan fenn tudjon maradni azután, hogy a cég igazgatótanácsa elutasította az amerikai Micron 3 milliárd $-os vételi ajánlatát.

HIRDETÉS

[Bloomberg] A dél-koreai Hynix Semiconductor bejelentette, hogy el fogja adni a nem-memória üzletág egészét vagy egy részét a jövő év végéig annak érdekében, hogy önállóan fenn tudjon maradni azután, hogy a cég igazgatótanácsa elutasította az amerikai Micron 3 milliárd $-os vételi ajánlatát.

A Hynix, a világ harmadik legnagyobb memóriachip-gyártója több céggel is felvette már a kapcsolatot, közölte Park Chan Jong, a vállalat szóvivője, de nem tért ki arra, hogy milyen fázisban vannak a tárgyalások.

A Hynixnak meg kell válni eszközöktől ahhoz, hogy finanszírozza a közel 5 milliárd $-os adósságát. A cég hitelezői, amelyek reménykedtek abban, hogy vissza tudják kapni hiteleik egy részét azután, hogy tavaly kétszer is több milliárd dolláros tőkeinjekcióval segítették a Hynixot, hozzájárultak a Micronnak történő eladáshoz kevesebb, mint 24 órával azelőtt, hogy a vállalat igazgatótanácsának elutasítása véget vetett az öt hónapos tárgyalássorozatnak.

A Hynix igazgatótanácsa szerint az amerikai cég ajánlata elégtelen volt. A Micron közölte, hogy hajlandó 108,6 millió Micron-részvényt fizetni a Hynix memóriachip üzletágáért, valamint 200 millió $-t a fennmaradó, nem-memóriachip üzletág 20%-os részesedéséért. Az ár 2,8 milliárd $-on állt, figyelembe véve a Micron hétfői részvényárfolyamát, amely 10%-kal 23,70$-ra esett vissza.

A Hynix hitelezői, többek között a Korea Exchange Bank, a Hanvit Bank és az állami Korea Development Bank közölték, hogy többször nem hajlandók kisegíteni a Hynixot. Jeon Yun Churl dél-koreai pénzügyminiszter kedden megerősítette ezt a pozíciót, ő is kérte, hogy a hitelezők ne nyújtsanak újabb kölcsönt a cégnek.

Jeon azt is elmondta, biztos abban, hogy folytatódnak a chipgyártó külföldi vevőnek történő eladásával kapcsolatos erőfeszítések. Jeon nem kommentálta azokat a kérdéseket, amelyek arra vonatkoztak, hogy a Hynixot csődtömeggondnokság alá helyezik, mondván, hogy ezt a döntést a hitelezőknek kell meghozniuk.

A Hynix-Micron ügylet sikere esetén a világ legnagyobb számítógépes memóriachip-gyártója jött volna létre, amely megelőzte volna a Samsung Electronicsot, amely jelenleg 27%-os részesedéssel áll az első helyen ezen a piacon.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 05:05

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.