:

Szerző: Ady Krisztián

2002. május 1. 00:18

51,7%-os védővámot vet ki a koreai kormány a Tajvanról importált írható CD-lemezekre

[CDR-info] A január végi előrejelzéseknek megfelelően a koreai kormány védővámot, 51,7%-os adót vetett ki a Tajvanról importált írható CD-lemezekre, védve ezzel a hazai, koreai gyártók érdekeit. 2001-ben a koreai piac mérete 81 millió írható CD lemez volt, ez természetesen jóval alacsonyabb az európai, amerikai piacok fogyasztásánál. A világ két legnagyobb CD-R-gyártója, a Ritek és a CMC szerint a vám nem fogja elérni célját két okból:

[CDR-info] A január végi előrejelzéseknek megfelelően a koreai kormány védővámot, 51,7%-os adót vetett ki a Tajvanról importált írható CD-lemezekre, védve ezzel a hazai, koreai gyártók érdekeit. 2001-ben a koreai piac mérete 81 millió írható CD lemez volt, ez természetesen jóval alacsonyabb az európai, amerikai piacok "fogyasztásánál". A világ két legnagyobb CD-R-gyártója, a Ritek és a CMC szerint a vám nem fogja elérni célját két okból:
  • a koreai piac túlságosan kicsi és a
  • vám csak a Tajvanról importált lemezekre vonatkozik,

miközben nem egy tajvani gyártónak -- a Riteknek és a CMC-nek is -- található kihelyezett gyáregysége más országokban.

A Tajvan gyártósorairól kikerülő CD-R lemezek látják el a világ fogyasztásának 80%-át. Az Európai Unió anti-dömping vámjai, illetékei sokkal komolyabb fenyegetést jelentenének ezeknek a cégeknek, ugyanakkor a cégek a fent említett kiskapu segítségével könnyedén kijátszhatják ezeket az adókat. Nem véletlenül telepítettek gyártósorokat Angliába, Mexikóba, Írországba és Ausztráliába, több más ország mellett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.