Szerző: Ady Krisztián

2002. május 1. 00:18

51,7%-os védővámot vet ki a koreai kormány a Tajvanról importált írható CD-lemezekre

[CDR-info] A január végi előrejelzéseknek megfelelően a koreai kormány védővámot, 51,7%-os adót vetett ki a Tajvanról importált írható CD-lemezekre, védve ezzel a hazai, koreai gyártók érdekeit. 2001-ben a koreai piac mérete 81 millió írható CD lemez volt, ez természetesen jóval alacsonyabb az európai, amerikai piacok fogyasztásánál. A világ két legnagyobb CD-R-gyártója, a Ritek és a CMC szerint a vám nem fogja elérni célját két okból:

HIRDETÉS

[CDR-info] A január végi előrejelzéseknek megfelelően a koreai kormány védővámot, 51,7%-os adót vetett ki a Tajvanról importált írható CD-lemezekre, védve ezzel a hazai, koreai gyártók érdekeit. 2001-ben a koreai piac mérete 81 millió írható CD lemez volt, ez természetesen jóval alacsonyabb az európai, amerikai piacok "fogyasztásánál". A világ két legnagyobb CD-R-gyártója, a Ritek és a CMC szerint a vám nem fogja elérni célját két okból:
  • a koreai piac túlságosan kicsi és a
  • vám csak a Tajvanról importált lemezekre vonatkozik,

miközben nem egy tajvani gyártónak -- a Riteknek és a CMC-nek is -- található kihelyezett gyáregysége más országokban.

A Tajvan gyártósorairól kikerülő CD-R lemezek látják el a világ fogyasztásának 80%-át. Az Európai Unió anti-dömping vámjai, illetékei sokkal komolyabb fenyegetést jelentenének ezeknek a cégeknek, ugyanakkor a cégek a fent említett kiskapu segítségével könnyedén kijátszhatják ezeket az adókat. Nem véletlenül telepítettek gyártósorokat Angliába, Mexikóba, Írországba és Ausztráliába, több más ország mellett.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 07:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.