Szerző: Vörös Péter

2002. április 30. 15:03

A HP középvezetőket nevezett ki a Compaq-fúzió várható sikere esetére

[CNET] A HP továbbra is abból indul ki, hogy sikeres lesz az egyesülés, ezt jelzi az is, hogy hétfőn a vállalaton belül bejelentették azokat a menedzsereket, akik az egyesült HP-Compaqban középvezetőként fognak dolgozni.

[CNET] A HP továbbra is abból indul ki, hogy sikeres lesz az egyesülés, ezt jelzi az is, hogy hétfőn a vállalaton belül bejelentették azokat a menedzsereket, akik az egyesült HP-Compaqban középvezetőként fognak dolgozni.

A lista kb. 1000 alkalmazott nevét tartalmazza, az itt megnevezett menedzserek lesznek felelősek különböző országokban működő leányvállalatok, valamint a konkrét értékesítési csatornák vezetéséért és a különböző funkciók (pl. marketing) irányításáért a korábban már bejelentett üzleti divíziókon belül. A HP képviselője elmondta, hogy a lista nem tartalmazza az egyedi termékcsaládok vezetéséért felelős menedzsereket.

A HP pénteken tájékoztatta az alkalmazottakat, de ezek listáját nem hozza nyilvánosságra.

Rebeca Robboy, a HP szóvivője elmondta, hogy "a bejelentések e legutóbbi fordulója jól mutatja az egyesülési integrációs tervezési folyamat előrehaladtát, és ez is bizonyítja, hogy a cég jó úton halad az egyesülési tervek elindítási fázisa felé".

A HP továbbra is vár a Delaware Állami Törvényszék bírójának ítéletére a Walter Hewlett által elindított perrel kapcsolatban. Feltéve azt, hogy a cég számára kedvező ítélet születik, és nem lesz hatása a szavazatok újraszámlálásának (amely szintén Delaware államban történik), a HP abban reménykedik, hogy az ügyletet május 7-én sikerül lezárni.

A HP ellen még egy magánper van folyamatban, ezt a cég egyes részvényesei indították pénteken, szintén a Delaware Állami Törvényszéken, ez sok tekintetben ugyanazokat a kérdéseket veti fel, mint a Hewlett-féle per.

Robboy elmondta, hogy "a cég véleménye szerint az állítások hamisak, és a vállalat erőteljesen meg fogja védeni álláspontját".

A HP azt is bejelentette, hogy folytatják a további menedzsmentstruktúra ismertetését az ügylet lezárultáig, bár a jövőbeni bejelentések divíziónként fognak történni, nem egyszerre. Az ügylet befejezésének késlekedése időt az integrációs csapatnak ahhoz, hogy jobban megtervezzék az erőfeszítéseket, ugyanakkor nem tett jót azoknak az alkalmazottaknak, akik arra vártak, hogy kiderüljön, van-e állásuk az új vállalatnál. A HP szerint 15 ezer alkalmazottat fognak elbocsátani, miután lezárul az ügylet.

A HP akkor hozta nyilvánosságra a legfelső vezetés névsorát, amikor szeptember 3-án bejelentette, hogy megveszi a Compaqot. Április elején a cég bejelentette annak a további 150 vezetőnek a nevét, akik közvetlenül a legfelső vezetés alá tartoznak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról