Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 30. 07:52

Átadták a kormányháló fővárosi szakaszát

[ eKormányzat ] Átadták a korábban beharangozott kormányzati szerveket összegötő gerinchálózat első, budapesti szakaszát -- adta hírül a Kormányzati Portál . A 155 MBps sebességű fővárosi gerincre az intézmények a maguk költségén csatlakozhatnak.

[eKormányzat] Átadták a korábban beharangozott kormányzati szerveket összegötő gerinchálózat első, budapesti szakaszát -- adta hírül a Kormányzati Portál. A 155 MBps sebességű fővárosi gerincre az intézmények a maguk költségén csatlakozhatnak.

Vidéken négy hálózat kiépítésére és összekapcsolására kerül sor. A hálózatok egyenként 622 MBps sebességű kapcsolatot biztosítanak majd a csatlakozó intézmények számára. A fővárosban 60, az országban összesen 1600 közigazgatási intézmény csatlakozhat majd a várhatóan május végén elkészülő gerinchálózatra.

A Miniszterelnöki Hivatal (MEH) és az Informatikai Kormánybiztosság szerint a gerinchálózat kiépítése, négyéves üzemeltetési és fenntartási költsége mintegy húszmilliárd forintba kerül. A gerinchálózat kiépítéséért és üzemeltetéséért a MEH tulajdonú Kopint-Datorg felel, a fővárosban a Matáv-Novacom, vidéken a Vivendi-Pantel kettősével együtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról