Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 30. 07:52

Átadták a kormányháló fővárosi szakaszát

[ eKormányzat ] Átadták a korábban beharangozott kormányzati szerveket összegötő gerinchálózat első, budapesti szakaszát -- adta hírül a Kormányzati Portál . A 155 MBps sebességű fővárosi gerincre az intézmények a maguk költségén csatlakozhatnak.

[eKormányzat] Átadták a korábban beharangozott kormányzati szerveket összegötő gerinchálózat első, budapesti szakaszát -- adta hírül a Kormányzati Portál. A 155 MBps sebességű fővárosi gerincre az intézmények a maguk költségén csatlakozhatnak.

Vidéken négy hálózat kiépítésére és összekapcsolására kerül sor. A hálózatok egyenként 622 MBps sebességű kapcsolatot biztosítanak majd a csatlakozó intézmények számára. A fővárosban 60, az országban összesen 1600 közigazgatási intézmény csatlakozhat majd a várhatóan május végén elkészülő gerinchálózatra.

A Miniszterelnöki Hivatal (MEH) és az Informatikai Kormánybiztosság szerint a gerinchálózat kiépítése, négyéves üzemeltetési és fenntartási költsége mintegy húszmilliárd forintba kerül. A gerinchálózat kiépítéséért és üzemeltetéséért a MEH tulajdonú Kopint-Datorg felel, a fővárosban a Matáv-Novacom, vidéken a Vivendi-Pantel kettősével együtt.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról