:

Szerző: Barna József

2002. április 29. 18:43

Az NVIDIA kevesli az Xbox-alkatrészekért fizetett összeget

Jen-Hsun Huang
Jen-Hsun Huang
[Reuters] Az NVIDIA vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang ma beszámolt arról, hogy cége választott bírósághoz fordult, mivel kevesli a Microsoft által az Xbox játékkonzol alkatrészeiért fizetett összeget. Ha a bíró az NVIDIA javára dönt, annak "rendkívül pozitív hatása" lenne a cég üzletmenetére -- mondta. Amint az ismert, az NVIDIA gyártja a Microsoft Xbox lelkét adó grafikus processzort és alaplapi lapkakészletet.

Huang a Reutersnek elmondta, hogy noha a két vállalat igen jó viszont ápol, nem tudtak megegyezésre jutni az egyik NVIDIA-chip árának kérdésében. "Örömünkre szolgál, hogy fantasztikus kapcsolatban állunk a Microsofttal, és a választott bíróság csupán egy újabb lépés a probléma megoldására. Ugyanakkor észre kell venni azt a különbséget, amely a Microsoft által számunkra valóban fizetett ár és aközött az ár között áll fenn, amelyről azt gondolják, hogy a bevételelhatárolásként fizetniük kellene" -- tette hozzá.

Amint arról beszámoltunk, az NVIDIA éppen ma jelentette be, hogy a jelenlegi pénzügyi negyedévben rekorderedményre számít: várhatóan 570-580 millió dolláros bevételt és 79-84 millió dollár, azaz részvényenként 45-48 cent rekordszintű nyereséget ér el. A közölt várakozások azonban nem tartalmazzák azt a 13 millió dolláros pluszbevételt, melyet egy, a cég számára kedvező választott bírósági döntés jelentene.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.