:

Szerző: Vörös Péter

2002. április 29. 16:30

Emelkedett a Flextronics forgalma

[EB News] A Flextronics bejelentette negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit, a cég a március 31-én zárult negyedévben 3,3 milliárd $-os forgalmat ért el, ez 5,8%-os növekedés az előző év hasonló időszakához képest.

[EB News] A Flextronics bejelentette negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit, a cég a március 31-én zárult negyedévben 3,3 milliárd $-os forgalmat ért el, ez 5,8%-os növekedés az előző év hasonló időszakához képest.

A pro forma nettó nyereség (az amortizációt és az egyszeri költségeket leszámítva) 61,4 millió $ (részvényenként 12 cent) volt, míg az amerikai Általánosan Elfogadott Számviteli Elvek (GAAP) szerinti nettó nyereség 5,7 millió $ (részvényenként 1 cent) volt.

A március 31-én zárult pénzügyi évben a cég nettó forgalma 13,1 milliárd $ volt, ez 8,2%-os növekedés az előző pénzügyi évhez képest. Az éves pro forma nettó nyereség 310 millió $ volt, szemben az előző pénzügyi évben elért 415,9 millió $-ral.

A szingapúri központú Flextronics, a világ harmadik legnagyobb CME-je (contract manufacturer of electronics -- szerződéses elektronikai gyártója) a negyedévet 745,1 millió $ készpénzállománnyal zárta, ez 449 millió $-os növekedés az előző negyedévhez képest, ugyanakkor a cég adósságállománya több, mint 300 millió $-ral csökkent az előző negyedéves 1,2 milliárd $-hoz viszonyítva.

"Annak ellenére, hogy rendkívül sok a rossz hír az ügyfeleink végső piacával kapcsolatban, úgy véljük, hogy a Flextronics sikeresen működik a nagyon nehéz környezet ellenére. Továbbra is erős forgalma és cash flow-t érünk el, miközben nyereséges marad a cég" -- közölte Michael E. Marks, a cég elnök-vezérigazgatója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.