Szerző: Barna József

2002. április 27. 15:50

Új vezérigazgató az AMD élén

Hector Ruiz
Hector Ruiz
Az Advanced Micro Devices a héten csütörtökön tartotta éves részvényesi tanácsülését, melyen -- amint azt a cég már tavaly jelezte -- lemondott elnök-vezérigazgatói posztjáról Jerry Sanders (65), aki a vállalat 1969. május 1-ji alapítása óta e posztot töltötte be. A cég első emberének Hector de J. Ruizt (56), korábbi működésért felelős vezérigazgatót választották, míg Sanders meghatározatlan ideig az igazgatótanács elnöke lesz.

A mexikói születésű Ruiz iskoláit az Egyesült Államokban végezte, a texasi egyetemen szerzett elektromérnöki diplomát (B.A és M.A.), majd 1972-ben Ph.D. fokozatot a Rice Universityn. Karrierjét a Texas Instrumentsnél kezdte, ahol hat éven át dolgozott. 1977-ben csatlakozott a Motorolához, ahol huszonkét év alatt különböző félvezetőgyártó részlegeknél dolgozott, majd a Semiconductor Products Sector divízió elnöke lett. Ruiz Sanders felkérésére 2000 januárjában csatlakozott az AMD-hez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról