Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 26. 19:02

Az Infineon hordható MP3-lejátszója akár mosógépben is mosható

A német Infineon bemutatta intelligens textílián alapuló, hordható MP3-lejátszóját, amelyet akár a mosógépben is ki lehet mosni.

A német Infineon bemutatta "intelligens textílián" alapuló, hordható MP3-lejátszóját, amelyet akár a mosógépben is ki lehet mosni.

A készülék -- vagy inkább ruhadarab -- csupán csak egy látványos bemutatása a német cég új technológiájának, amelynek révén az áramkörökat a textíliába beleszőve "intelligens" ruhák készíthetők. A félvezetőgyártó egy müncheni divatstúdió segítségével készített MP3-lejátszó kabáttal demonstrálta megoldását.

Maga az MP3-játszó egy 64 MByte-os memóriakártyáról játssza le a dalokat és teljesen hangvezérelt, ezért egyáltalán nincsenek rajta gombok. Az áramkör teljes egészében az anyagba van szőve, hajtogatható, de akár ki is mosható.

Az Infineon szerint a technológia számos lehetőséget rejt magában, például olyan intelligens ruhák készíthetők, amelyek automatikusan tájékoztatják a mosógépeket, mekkora hőfokon moshatók és milyen programmal. Hogy az okos textíliák mikor kerülnek piacra, azt egyelőre nem tudni, de az Infineon szerint "hamarosan".

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról