:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 26. 19:02

Az Infineon hordható MP3-lejátszója akár mosógépben is mosható

A német Infineon bemutatta intelligens textílián alapuló, hordható MP3-lejátszóját, amelyet akár a mosógépben is ki lehet mosni.

A német Infineon bemutatta "intelligens textílián" alapuló, hordható MP3-lejátszóját, amelyet akár a mosógépben is ki lehet mosni.

A készülék -- vagy inkább ruhadarab -- csupán csak egy látványos bemutatása a német cég új technológiájának, amelynek révén az áramkörökat a textíliába beleszőve "intelligens" ruhák készíthetők. A félvezetőgyártó egy müncheni divatstúdió segítségével készített MP3-lejátszó kabáttal demonstrálta megoldását.

Maga az MP3-játszó egy 64 MByte-os memóriakártyáról játssza le a dalokat és teljesen hangvezérelt, ezért egyáltalán nincsenek rajta gombok. Az áramkör teljes egészében az anyagba van szőve, hajtogatható, de akár ki is mosható.

Az Infineon szerint a technológia számos lehetőséget rejt magában, például olyan intelligens ruhák készíthetők, amelyek automatikusan tájékoztatják a mosógépeket, mekkora hőfokon moshatók és milyen programmal. Hogy az okos textíliák mikor kerülnek piacra, azt egyelőre nem tudni, de az Infineon szerint "hamarosan".

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.