Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 26. 12:39

A SONICBlue jelentősen növelte forgalmát, de az eredmény az elvárások alatt alakult

A szórakoztatóelektronikai berendezéseket gyártó SONICBlue a vártnál nagyobb veszteséggel zárta legutóbbi negyedévét, de jelentős mértékben növelte forgalmát.

A szórakoztatóelektronikai berendezéseket gyártó SONICBlue a vártnál nagyobb veszteséggel zárta legutóbbi negyedévét, de jelentős mértékben növelte forgalmát.

A kaliforniai vállalat első negyedéves nettó vesztesége 16,6 millió dollár, azaz részvényenként 18 cent volt, a forgalom pedig 65,1 millió dollárt tett ki. Egy évvel ezelőtt a SONICBlue 335,8 millió dollár veszteséget ért el.

A vállalat forgalma a tavalyi első negyedévhez képest 23 százalékkal növekedett, akkor a cég bevétele 49,9 millió dollár volt, azonban azóta a SONICBlue számos részlegét -- köztük a professzionális grafikával foglalkozó FireGL-t -- eladta. A vállalat vezetőinek tájékoztatása szerint a most meglévő részlegeket figyelembe véve a forgalom 100 százalékkal növekedett.

Az egyszeri költségek leszámításával a SONICBlue vesztesége 7 millió dollár, azaz részvényenként 7 cent volt, amely némileg magasabb, mint a First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők által várt részvényenkénti 6 centes veszteség. A forgalom azonban felülmúlta az elemzők 58 millió dolláros várakozását.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról