Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 25. 13:31

Az Apple 100 dollárt enged az iPod audiolejátszó árából

[CNET] Az Apple Computer 100 dollárt elenged az iPod merevlemezes audiolejátszó árából, ha új Mac számítógéppel együtt vásárolja meg valaki. A 10 GByte kapacitású merevlemezzel ellátott készülék így már csak 399 dollárba kerül.

[CNET] Az Apple Computer 100 dollárt elenged az iPod merevlemezes audiolejátszó árából, ha új Mac számítógéppel együtt vásárolja meg valaki. A 10 GByte kapacitású merevlemezzel ellátott készülék így már "csak" 399 dollárba kerül.

Ezzel párhuzamosan a cég bejelentette, hogy online áruházában 339 dollárért kapható az iPod lejátszó régebbi, 5 GByte-os merevlemezt tartalmazó változata. Ez az első eset, hogy az Apple csökkentette az iPod árát. Bár többek szerint túl drága, a készülék óriási sikert aratott.

Az Apple tavaly ősszel mutatta be az iPodot, akkor még 5 GByte-os merevlemezzel, azonban idén március óta már 10 GByte-os meghajtóval is kapható. A készülék sikerére jellemző, hogy tavaly novemberi megjelenéstől kezdve az év végéig 125 ezer darabot adtak el belőle. Az idei első negyedévben csak 57 ezer példány kelt el, de az Apple vezetői szerint más MP3-lejátszók forgalma ennél nagyobb mértékben csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról