Szerző: Vörös Péter

2002. április 25. 10:59

A Toshiba bemutatta Bluetooth-alapú zsebszerverét

[maccentral.com] A Toshiba bemutatta Bluetooth Pocket Server elnevezésű zsebszerverét. Az 1,8-os átmérőjű merevlemez kapacitása 5 Gbyte, és a készülék drót nélkül tud kommunikálni más Bluetooth-szal felszerelt perifériákkal és számítógépekkel.

[maccentral.com] A Toshiba bemutatta Bluetooth Pocket Server elnevezésű zsebszerverét. Az 1,8"-os átmérőjű merevlemez kapacitása 5 Gbyte, és a készülék drót nélkül tud kommunikálni más Bluetooth-szal felszerelt perifériákkal és számítógépekkel.

A Toshiba arra számít, hogy a Bluetooth Pocket Servernek lesznek mind fogyasztói, mind üzleti felhasználói. Az új termék bemutatásakor a Toshiba azt emelte ki, hogy a Bluetooth Pocket Server képes lesz együttműködni Bluetooth-szal felszerelt tv-kkel, PDA-kkal, mobiltelefonokkal és digitális kamerákkal csakúgy, mint nyomtatókkal és kivetítőrendszerekkel. Az eszköznek integrált USB interfésze is van.

Az Apple nemrég csatlakozott a Bluetooth-diadalmenethez, miután a cég bemutatott egy "technológiai előzetest", amely lehetővé teszi azt, hogy minden USB-vel felszerelt Mac drót nélkül képes kommunikálni a D-Link által gyártott USB Bluetooth adapter segítségével.

Úgy tűnik, hogy a Bluetooth egyre jobban elterjed a PDA-k és a nyomtatók körében, de más számítógépperiféria-gyártók is egyre inkább támogatják a feljövőben lévő kommunikációs szabványt, amely lehetővé teszi az adatátvitelt egymástól max. 10 méternyire lévő eszközök között. Egyes cégek, mint például a Toshiba arra számítanak, hogy a Bluetooth iránti kereslet nőni fog a fogyasztói szektorban is.

Az integrált lítium-ionos akkumulátor segítségével a Toshiba szerint hat óráig képes működni a Bluetooth Pocket Server feltöltés nélkül, míg készenléti üzemmódban 150 órát bír ki a készülék. Az újratöltés 3-5 óráig tart.

A Bluetooth Pocket Server várható piacra dobásának ideje az év második fele, a Toshiba szerint a készülék ára 385$ (~ 104 ezer Ft) körül lesz.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról