:

Szerző: Vörös Péter

2002. április 25. 08:49

Az ázsiai/csendes-óceáni régióban a legelterjedtebb a DSL

[AsiaBizTech] Az RHK piackutató cég legújabb jelentése szerint az ázsia/csendes-óceáni régióban van a világ összes DSL-előfizetőjének 44%-a. A broadband nemzetközi útra indul: Ázsia vezeti a világranglistát c. jelentést április 16-án hozta nyilvánosságra az RHK.

[AsiaBizTech] Az RHK piackutató cég legújabb jelentése szerint az ázsia/csendes-óceáni régióban van a világ összes DSL-előfizetőjének 44%-a. A "broadband nemzetközi útra indul: Ázsia vezeti a világranglistát" c. jelentést április 16-án hozta nyilvánosságra az RHK.

2001 végén a régióban összesen 7,5 millió DSL-előfizető volt, ebből 4 millió esett egyedül Dél-Koreára. Az RHK várakozásai szerint a régió országai (pl. Kína, Japán és Dél-Korea) folyamatosan első helyen lesznek a világon, mivel folyamatosan erőfeszítéseket tesznek a távközlési infrastruktúra fejlesztésére.

A jelentés megvizsgálja a broadband terjedését Kínában, Japánban, Dél-Koreában és Tajvanon. Az RHK előrejelzései szerint 2002-ben a regionális DSL-növekedés hajtóereje Dél-Korea lesz, amelyet Japán és Tajvan követ. Japánban a broadband követelmények felgyorsulnak, mivel nő a verseny az ISP-k között, emelkedik az olcsó, fix internetcsatlakozási díj és gyorsan nő az internetes népesség.

Ken Twist, az RHK egyik elemzője szerint eddig az észak-amerikai és európai DSL-berendezés-gyártók akadály nélkül tudtak behatolni a feltörekvő DSL-piacokra az ázsiai/csendes-óceáni régióban. Twist azonban azt is megjegyezte, hogy idővel a helyi gyártók alacsonyabb árai és elfogadható szolgáltatásai miatt egyre nehezebb lesz a külső szállítók számára a sikeres szereplés.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.