:

Szerző: Ady Krisztián

2002. április 26. 09:50

Fluoreszkáló CD- és DVD-lemezeket készíthetnek a GE Plastics technológiájával

[Yahoo] Újabb technológia teszi egyedivé CD- és DVD-lemezeinket: a GE Plastics által bemutatott eljárás segítségével fluoreszkáló festékkel színezhető a lemezek polikarbonát anyaga. Az Edge Glow névre keresztezett metódus segítségével a gyártók olyan lemezeket készíthetnek, melyek alapjaiban különböznek a konkurens termékektől.

[Yahoo] Újabb technológia teszi egyedivé CD- és DVD-lemezeinket: a GE Plastics által bemutatott eljárás segítségével fluoreszkáló festékkel színezhető a lemezek polikarbonát anyaga. Az "Edge Glow" névre keresztezett metódus segítségével a gyártók olyan lemezeket készíthetnek, melyek alapjaiban különböznek a konkurens termékektől.

A gyártók természetes igénye a minél nagyobb piaci részesedés, s ezt az Edge Glow technológiához hasonló, egyedi megjelenést biztosító technológiák is segíthetik. "Az egyre növekvő verseny különleges igényeket támaszt a külső, a kozmetika terén is," -- mondta Tokihiko Mori, a GE Plastics menedzsere. "Ezzel az innovatív technológiával a felhasználóink valóban egyedi külsejű márkázott lemezeket készíthetnek." A fluoreszkáló technológiát a GE licenceli a Fujitsutól.

Ez a technológia nem az egyetlen színes anyagokkal kapcsolatos GE Plastics-metódus: a SIGNATURE OQ segítségével a gyártók színezett polikarbonát anyagú CD- és DVD-lemezeket gyárthatnak, minőségromlás nélkül. Hazánkban is kapható színezett anyagú írható CD-lemez a Verbatim kínálatában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.