Szerző: Ady Krisztián

2002. április 26. 09:50

Fluoreszkáló CD- és DVD-lemezeket készíthetnek a GE Plastics technológiájával

[Yahoo] Újabb technológia teszi egyedivé CD- és DVD-lemezeinket: a GE Plastics által bemutatott eljárás segítségével fluoreszkáló festékkel színezhető a lemezek polikarbonát anyaga. Az Edge Glow névre keresztezett metódus segítségével a gyártók olyan lemezeket készíthetnek, melyek alapjaiban különböznek a konkurens termékektől.

[Yahoo] Újabb technológia teszi egyedivé CD- és DVD-lemezeinket: a GE Plastics által bemutatott eljárás segítségével fluoreszkáló festékkel színezhető a lemezek polikarbonát anyaga. Az "Edge Glow" névre keresztezett metódus segítségével a gyártók olyan lemezeket készíthetnek, melyek alapjaiban különböznek a konkurens termékektől.

A gyártók természetes igénye a minél nagyobb piaci részesedés, s ezt az Edge Glow technológiához hasonló, egyedi megjelenést biztosító technológiák is segíthetik. "Az egyre növekvő verseny különleges igényeket támaszt a külső, a kozmetika terén is," -- mondta Tokihiko Mori, a GE Plastics menedzsere. "Ezzel az innovatív technológiával a felhasználóink valóban egyedi külsejű márkázott lemezeket készíthetnek." A fluoreszkáló technológiát a GE licenceli a Fujitsutól.

Ez a technológia nem az egyetlen színes anyagokkal kapcsolatos GE Plastics-metódus: a SIGNATURE OQ segítségével a gyártók színezett polikarbonát anyagú CD- és DVD-lemezeket gyárthatnak, minőségromlás nélkül. Hazánkban is kapható színezett anyagú írható CD-lemez a Verbatim kínálatában.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról