Szerző: Vörös Péter

2002. április 24. 12:25

Standard & Poor's lejjebb szállíthatja a Micron Technology hitelkockázati besorolását a Hynix tervezett felvásárlása miatt

[Bloomberg] A Micron Technology vállalati hitelkockázati besorolását lejjebb viheti a Standard & Poors, miután a világ második legnagyobb memóriagyártója beleegyezett abba, hogy felvásárolja a rivális Hynix Semiconductor nagy részét 4 milliárd $-ért.

[Bloomberg] A Micron Technology vállalati hitelkockázati besorolását lejjebb viheti a Standard & Poor's, miután a világ második legnagyobb memóriagyártója beleegyezett abba, hogy felvásárolja a rivális Hynix Semiconductor nagy részét 4 milliárd $-ért.

Az S&P közölte, hogy a Micron BB- besorolását (amelyet a cég 1998 óta megőrzött) a CreditWatch listára helyezte, ahonnan várhatóan csökkentik a cég besorolását (a CreditWatch lista a Standard and Poor's korai előrejelző rendszere a cégek hitelképességének változásaira vonatkozóan).

A dél-koreai Hynix felvásárlásával kapcsolatban már öt hónapja folynak a tárgyalások, az ügylet azzal járna, hogy a Micronnak ki kell bocsátania 108,6 millió részvényt, míg 200 millió $-t készpénzben kell kifizetnie.

Az akvizíció révén a Micron a világ legnagyobb memóriagyártója lenne, leelőzve a Samsung Electronics-ot. Az ügylet mindemellett a Micron vezetőségének jelentős idejét és erőforrásait köti majd le, közölte Bruce Hyman, a Standard & Poor's egyik elemzője. Hyman szerint a Hynix azon hét gyára, amelyet a Micron meg akar vásárolni, jelentős tőkebefektetést igényel.

Az S&P közölte, hogy a cég hitelkockázati besorolása tükrözi a félvezetőipar változékonyságát. A hitelkockázati besorolással foglalkozó cég azt is elmondta, hogy a Micron-nak kb. 460 millió $ adóssága és 1,5 milliárd $ készpénze volt február végén.

A Boise (Idaho) központú Micron a második pénzügyi negyedévben 2,50$-os árat ért el a standard 128 megabites memóriachipekért, márciusban ez 5$ körül volt, közölte a cég.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról