Szerző: Ady Krisztián

2002. április 23. 20:57

Windows Media Audio támogatást nyújtó DVD-dekóder chipek az ESS-től

[3DSoundSurge] Az itthon főként hangkártyákra szerelt chipjeiről ismert ESS Technology bejelentette, hogy legújabb DVD-dekóder chipjeiben natív támogatást nyújt a Microsoft által fejlesztett Microsoft Windows Media technológiákhoz. A Windows Media Audio (WMA) formátum támogatását már tartalmazzák is legújabb Vibratto DVD-dekóder processzorai, valamint a Visba és Visba2 Video-CD (VCD) processzorai. A technológia videó részét, a Windows Media Video (WMV) és Network Read Technology (NRT) technológiát pedig következő generációs DVD és VCD eszközei támogatják majd, a Microsofttól vásárolt licenc birtokában, akár már a következő negyedévtől.

[3DSoundSurge] Az itthon főként hangkártyákra szerelt chipjeiről ismert ESS Technology bejelentette, hogy legújabb DVD-dekóder chipjeiben natív támogatást nyújt a Microsoft által fejlesztett Microsoft Windows Media technológiákhoz. A Windows Media Audio (WMA) formátum támogatását már tartalmazzák is legújabb Vibratto DVD-dekóder processzorai, valamint a Visba és Visba2 Video-CD (VCD) processzorai. A technológia videó részét, a Windows Media Video (WMV) és "Network Read Technology (NRT) technológiát pedig következő generációs DVD és VCD eszközei támogatják majd, a Microsofttól vásárolt licenc birtokában, akár már a következő negyedévtől.

A Windows Media Audio formátum segítségével akár 22 órányi zene is elhelyezhető egy CD-lemezen, vagy egy hétre elegendő egy DVD-R lemezen, ez több mint 250 album. A Windows Media Video technológia alacsony bitrátájú tömörítésre optimalizált, mint a DivX kodek. Egy CD-re akár egy teljes film, egy 4,7 GB-os DVD-R lemezre pedig több, 5-6 film is elhelyezhető.

Az ESS Vibratto termékcsaládja egy chipből álló megoldás, a "Programmable Multimedia Processor" (PMP) architektúra mellett egy NTSC/PAL tv-enkódert is tartalmaz. A Vibratto chipekkel szerelt DVD-lejátszók DVD-Audio lemezeket is lejátszhatnak, progresszív kimenettel rendelkezhetnek, sőt, webelérést is lehetővé tesznek.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról