Szerző: Vörös Péter

2002. április 21. 12:30

A Matsushita Electric merevlemezzel felszerelt VHS videomagnót készül piacra dobni

[AsiaBizTech] A Matsushita Electric Industrial bejelentette, hogy június 1-jén piacra dobja első, beépített winchesteres Hi-Fi VHS videomagnóját, az NV-HVH1-et.

A HDD kapacitása 40 GB, ezzel akár 40 órányi anyagot is képes rögzíteni a készülék. A NV-HVH1-be egyúttal beépítenek egy, a felkelő nap országában igen népszerűnek számító műholdas analóg tunert is.

Az NV-HVH1 speciális funkciói közé tartoznak egyebek között az alábbiak:

  • oda-vissza történő felvétel a HDD és a VHS szalag között
  • ún. "chase playback" funkció, mellyel felvétel közben is meg lehet tekinteni a már felvett részeket
  • földi és a műholdas adások párhuzamos felvétele a videoszalagra és a merevlemezre

A készülék ezenkívül rendelkezik IEEE1394 csatlakozóval, ami többek között lehetővé teszi, hogy ha műholdas digitális tunert csatlakoztatunk a készülékre, akkor az NV-HVH1 digitális felvételeket tudjon rögzíteni a winchesterre. A készüléknek természetesen van RCA jack csatlakozója a kép és a hang be-, illetve kimenetéhez.

Az NV-HVH1 főbb paraméterei: 430 mm x 315 mm 89 mm, 5,5 kg súly.

A terméke ára nyitott, a várható kiskereskedelmi ár kb. 90 ezer jen (~ 187 ezer Ft). A cég várhatóan havonta 3000 darabot gyárt a készülékből.

A japán piacon már november óta kaphatóak hasonló, beépített 40 Gbyte-os merevlemezzel felszerelt videomagnók. A Toshiba A-F40G1 kiskereskedelmi ára kb. 70 ezer jen (~ 146 ezer Ft), a JVC HM-HDS3 S-VHS ára 110 ezer jen (~ 229 ezer jen).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról