:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 19. 15:03

ADSL tervek a Vivenditől

Kedvezményes ADSL előfizetési akciót indít a Vivendi 2-5 héten belül -- tájékoztatta lapunkat Bartkó Mária, a Vivendi sajtóreferense. Az akció részleteiről egyelőre nem tudott bővebb információval szolgálni Bartkó, az árcsökkenést azonban valószínűnek tartotta.

[HWSW] Kedvezményes ADSL előfizetési akciót indít a Vivendi 2-5 héten belül -- tájékoztatta lapunkat Bartkó Mária, a Vivendi sajtóreferense. Az akció részleteiről egyelőre nem tudott bővebb információval szolgálni Bartkó, az árcsökkenést azonban valószínűnek tartotta.

A Vivendi ADSL-t már jelenleg is több városban: Vácon, Gödöllőn, Szegeden és Veszprémben lehet igénybe venni, és értesülésünk szerint áprilisban bővül a behálózott települések köre: Dunakeszin, Dunaújváros majdnem teljes belterületén, valamint Veresegyház nagyobb részén is elérhetővé válik a népszerű szélessávú kapcsolat -- bár erről egyelőre a hivatalos Vivendi-honlap nem tájékoztat.

A várható fejlesztésekről szólva Bartkó Mária elmondta, hogy egy településen már 15 szándéknyilatkozat beérkezte után elindítják a megvalósítás elvi felmérését, azt azonban érdemes tudni, hogy a szándéknyilatkozatoknak egy DLU (Destination Logical Unit = címzett logikai egység) területről kell érkezniük, egy-egy települést pedig nemritkán több DLU fed le. A Vivendi a beérkezett igényektől függően folyamatosan fejleszti hálózatát, az ADSL elérés bővítése érdekében, de más, a DSL technológiához kapcsolódó teszteléseket is folytatnak.

A Vivendi területeken a Vnet-en kívül már az Enternetnél is előfizethető az ADSL, és mint korábban jeleztük: hamarosan a TVNET-tel is hasonló megállapodást ír alá a Vivendi.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.