Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 19. 10:44

Tovább növekedett a Transmeta vesztesége, lemondott a vállalat pénzügyi igazgatója

Merle McClendon
Merle McClendon
Az alacsony fogyasztású Crusoe processzorairól ismert Transmeta csütörtökön tette közzé március 29-én véget ért pénzügyi negyedévének eredményeit és egyúttal bejelentette, hogy lemond tisztségéről a vállalat pénzügyi igazgatója.

A kaliforniai cég nettó vesztesége 30,9 millió dollárra, azaz részvényenként 23 centre növekedett a tavalyi év azonos időszakában elért 2,7 millió dolláros, azaz részvényenként 18 centes veszteséghez képest. A Transmeta forgalma 18,6 millió dollárról 4,1 millió dollárra csökkent.

A vállalat gyártási problémák miatt továbbra sem tudja megfelelő mennyiségben szállítani processzorait. A Transmeta vezetősége szerint a következő negyedévre megoldódnak a gyártási gondok, és a forgalom 55-65 százalékkal nő majd.

A vállalat pro forma vesztesége 23,2 millió dollár, azaz részvényenként 17 cent volt, ami megfelelt a First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők elvárásainak.

A Transmeta egyúttal azt is bejelentette, hogy május végén lemond tisztségéről Merle McClendon pénzügyi igazgaztó. A helyét átmenetileg Svend-Olav Carlsen, a pénzügyekért felelős alelnök veszi át, ameddig nem születik döntés az új pénzügyi igazgató kilétéről.

A vállalatnál az elmúlt hónapok során számos vezetőségi változás történt, legutóbb április 11-én, amikor Matthew R. Perryt lett a cég elnök-vezérigazgatóvá és egyúttal az igazgatótanács egyik tagja is. A 39 éves Perry Murray A. Goldmant váltotta le a vezérigazgatói poszton és Hugh Barnes helyére lépett elnökként.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról