Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 18. 18:31

Mától küldhető multimédiás üzenet a Westel hálózatában

SonyEricsson T68i
SonyEricsson T68i
[HWSW] A Westel 2002. április 18-án a világ GSM szolgáltatói közül elsőként indított el teljes körű kereskedelmi MMS szolgáltatást, így Magyarország vezető mobilszolgáltatójának több mint 2 millió 750 ezer ügyfele arra alkalmas mobiltelefonnal akár színes fényképeket és hangokat is küldhet. Az Ericsson MMS csúcstechnológiájára épülő legújabb üzenetküldési szolgáltatást a Westel valamennyi ügyfele, külön havidíj nélkül, egyszerű regisztrációval veheti igénybe.

"A Westel Mobil Multimédia részeként a fotó és képküldés, azaz az MMS szolgáltatás az előfizetők számára olyan új, kreatív világra nyit ablakot, ahol az élet színesebb, vidámabb, tartalmasabb és kommunikatívabb" -- mondta Sugár András, a Westel vezérigazgatója. "Az MMS szolgáltatás indításának magyarországi világpremierje a XXI. század eddigi legjelesebb távközlési mérföldköve, amely a Westel és az Ericsson szakembereinek példamutató és áldozatos munkájának eredménye."

A világszerte népszerű SMS szolgáltatás utódjának tekinthető Westel Mobil Multimédia, azaz az MMS szolgáltatás az írott szöveg mellett színes képek, digitális fényképek és hangok küldésének lehetőségét is biztosítja és MMS-ben továbbíthatók a készülékhez csatlakoztatható kamerával készített fényképek is. Az üzenetek másik MMS mobilra vagy e-mail címre küldhetők, sőt a www.777sms.hu oldal egyedülálló MMS szerkesztőjének segítségével MMS készülékkel még nem rendelkezők is küldhetnek multimédiás telefonokra üzenetet.

Az MMS szolgáltatást és a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges készülékeket -- induláskor a Sony Ericsson T68i, az egyetlen kereskedelmi forgalomban elérhető MMS-képes telefon szerepel a kínálatban -- a Westel saját országos értékesítési hálózatában és a budapesti Vörösmarty téri Enternet bemutatótermében értékesíti. A bevezető akcióban a készülékek kis méretű Sony Ericsson digitális kamerával együtt kerülnek forgalomba. A tavaly év vége óta forgalmazott Ericsson T68m készülékek a májusi szoftverfrissítést követően szintén képessé válnak az MMS szolgáltatásra.

Világújdonság az is, hogy a Westel az MMS szolgáltatást már az indulás napján Dominós ügyfelei számára is elérhetővé tette. A szolgáltatásnak nincs külön belépési díja és a meglévő SIM kártyákkal vehető igénybe. A havidíj mentes, csak regisztrációt igénylő szolgáltatás díjazása a jól ismert SMS-hez hasonlóan az eseményen, az üzenet elküldésén alapul. A Westel díjszabása kezdetben háromféle MMS-t különböztet meg, ezek közül kettő (kis, közepes) küldhető a most forgalmazott készülékkel. A kis MMS nettó 76 forintba, a közepes 160 forintba, míg a legnagyobb nettó 320 forintba kerül.

A Westel az első kereskedelmi MMS szolgáltatás mellett további újdonságokkal is szolgál: az országgyűlési választások második fordulójának estéjén saját tartalomcsoportja rendkívüli kiadással jelentkezik. Az országgyűlési választás eredményeit a Sony Ericsson mobillal rendelkező és a szolgáltatást aktiváló előfizetők már infoMMS-ben is követhetik, az üzenetekben közvetített információkat színes grafikonok, fényképek egészítik ki. A világpremierrel egyidőben útjára indul a GO Mobil Magazin infoMMS kiadása, amely reggelente gazdagon illusztrált időjárásjelentést, névnapi emlékeztetőt és esti televíziós műsorajánlót egyaránt tartalmaz. A foci VB-re készülve már most előfizethető a gólokat, híreket, eredményeket naponta összefoglaló FOCI infoMMS szolgáltatás.

Az MMS középtávon a fényképes üzenetek küldésének lehetőségétől, az egyszerű használatnak és az áttekinthető díjszabásnak köszönhetően az SMS-hez hasonló sikert arathat. Már 2002-ben piacra kerülnek középkategóriás színes kijelzős MMS készülékek is, illetve a Westel olyan technikai megoldást vezet be, amellyel a nem MMS-képes készülékek tulajdonosai is megtekinthetik a nekik címzett MMS-eket. Az év végére a fényképes üzenetek a T-Mobile csoport partnerhálózataiból roaming közben is hazaküldhetőek és fogadhatók lesznek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról