:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 18. 16:04

Magyarország, a high-tech ígéret földje

[Press&Inform] A Magyar Befektetési és Kereskedelem-fejlesztési Kht. (ITD Hungary) új irodát nyitott Chicagóban, amelynek megnyitó ünnepségét a Motorola, mint vállalati szponzor támogatta. A hivatalos megnyitóval egybekötött üzleti szemináriumon -- amelynek címe Magyarország: az amerikai befektetések európai kapuja -- Robert Barnett, a Motorola alelnöke, a Kereskedelmi-, Kormányzati- és Ipari Megoldások Szektorának elnöke is előadó volt.

[Press&Inform] A Magyar Befektetési és Kereskedelem-fejlesztési Kht. (ITD Hungary) új irodát nyitott Chicagóban, amelynek megnyitó ünnepségét a Motorola, mint vállalati szponzor támogatta. A hivatalos megnyitóval egybekötött üzleti szemináriumon -- amelynek címe "Magyarország: az amerikai befektetések európai kapuja" -- Robert Barnett, a Motorola alelnöke, a Kereskedelmi-, Kormányzati- és Ipari Megoldások Szektorának elnöke is előadó volt.

Az alelnök "Magyarország, a high-tech ígéret földje" című előadásában kiemelte hazánknak, a high-tech technológiák tudományos megalapozásában és gyakorlati fejlesztésében eddig elért eredményeit. Továbbá méltatta azt a kedvező környezetet, amely megfelelő alapul szolgál a jövőben a további gyors fejlődés számára. Rob Barnett előadásában megerősítette, hogy a Motorola Magyarországot továbbra is fontos stratégiai egységnek tekinti és bízik abban, hogy a vállalat magyarországi jelenléte a közeljövőben határozottan erősödni fog.

A Motorola jóvoltából a magyar delegáció, Major István, helyettes-államtitkár vezetésével látogatást tett a chicagói Sürgősségi Kommunikációs Központban, amely a világ egyik legfejlettebb intézménye. Chicagó város sürgősségi kommunikációs rendszerének kiépítésében jelentős szerepe van a Motorolának. A fejlett kommunikációs rendszernek köszönhetően a rendőrség, tűzoltóság és mentők alakulatai a riasztástól számított három percen belül képesek segítséget nyújtani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.