Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 18. 11:02

Az előzetes eredmények szerint 2,8 százalékos többségben voltak a HP-Compaq fúzió támogatói

A HP-Compaq ügyletről szóló szavazás előzetes eredményei szerint a fúzió támogatói sikert értek el, noha a 20 milliárd dolláros részvénycserés felvásárlás még közel sem ért véget.

A HP-Compaq ügyletről szóló szavazás előzetes eredményei szerint a fúzió támogatói sikert értek el, noha a 20 milliárd dolláros részvénycserés felvásárlás még közel sem ért véget.

A március 19-én leadott szavazatokat számláló IVS Associates arról tájékoztatta a Hewlett-Packardot, hogy 837,9 millió részvény az ügylet mellett, 792,6 millió pedig ellene szavazott, azaz a fúziót a HP tulajdonosainak 51,4 százaléka támogatta 48,6 százalék ellenében.

A vállalat vezérigazgatója, Carly Fiorina röviddel a szavazás lezárása után bejelentette, hogy véleménye szerint elegendő voks gyűlt össze a fúzió mellett. Az összeolvadás legnagyobb ellenzője, Walter Hewlett szerint azonban annyira szoros volt az eredmény, hogy egyelőre korai lenne végeredményt hirdetni.

Fiorina a vállalat dolgozóihoz címzett e-mailben leírta, hogy rendkívül elégedett az eredménnyel és a Compaq felvásárlása a tervek szerint május elejére befejeződik.

A hivatalos végeredményre várhatóan még egy hetet várni kell, ugyanis Walter Hewlett ragaszkodik a szavazatok újraszámolásához. Ennél sokkal fontosabb azonban, hogy a HP társalapítójának fia csalás vádjával pereli a céget a Delaware Állami Törvényszéken. Hewlett állítása szerint a HP nem megengedett eszközökkel jutott a Deutsche Bank és a Northern Trust támogató szavazatokhoz.

A Gartner elemzője szerint azonban ha a Deutsche Bank és a Northern Trust másképp szavazott volna, a fúzió támogatói akkor is többségben maradtak volna. "Szerintem az összeolvadás meg fog történni" -- mondta Paul McGuckin.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról