:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 17. 13:26

Eladták az amerikai PSINet-et, hamarosan elkel a PSINet Europe és a PSINet Magyarország is

Még március elején kért engedélyt a csődbíróságtól az egyesült államokbeli Cogent Communications Group Inc. az ottani PSINet teljes hálózatának és valamennyi eszközének megvásárlására. A tranzakció során a Cognethez került a PSINet amerikai hálózata, összes Amerikában lévő berendezése és három hosting centere.

[HWSW] Még március elején kért engedélyt a csődbíróságtól az egyesült államokbeli Cogent Communications Group Inc. az ottani PSINet teljes hálózatának és valamennyi eszközének megvásárlására. A tranzakció során a Cognethez került a PSINet amerikai hálózata, összes Amerikában lévő berendezése és három hosting centere.

A PSINet világhálózata az Egyesült Államokat, Európát és Japánt kötötte össze, de voltak leágazásai Dél-Amerika, a Közel-Kelet és Óceánia irányába is. A PSINet tavalyelőtt jutott arra a gondolatra, hogy eladja egységeit, ám már későn: a 2000 novemberében 2,5 milliárd amerikai dollárt elérő adóssághegy maga alá teperte a céget, amely tavaly júniusban csődvédelembe menekült. A cégóriás azonban még így is értékes darabja az internetes hálózatoknak, amit bizonyít, hogy az amerikai egységet a kábeles internetszolgáltatást nyújtó Cogent vásárolta meg.

Dávid Júlia, a PSINet Magyarország kommunikációs vezetője tájékoztatta lapunkat, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak mind a PSINet Europe, mind a PSINet Magyarország eladásáról, a közeljövőben pedig hírt adnak a tulajdonosváltásról. A hazai és az európai PSINet új tulajdonosa vélhetően nem ugyanaz lesz, azonban egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy nem szakmai, hanem pénzügyi befektetővel folynak a tárgyalások.

A cég eladása nem befolyásolja sem a helyi, sem a nemzetközi szolgáltatásokat, azok értékesítése folyamatos, illetve az üzemeltetés is zökkenőmentes lesz -- ígérte Dávid.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.