:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 17. 08:12

Kivonul a Vivendi Magyarországról?

A Vivendi kivonulásával kapcsolatos elképzeléseket idéz a Napi Online gazdasági napilap a francia La Tribune nyomán.

A Vivendi kivonulásával kapcsolatos elképzeléseket idéz a Napi Online gazdasági napilap a francia La Tribune nyomán.

A Napi idézete szerint a Vivendi Telecom Hungary (VTH) eladásának szándéka megerősített tény, mint ahogy az is, hogy a francia cég már befektetőt keres a 420 millió euróra (101 milliárd forintra) taksált magyar érdekeltség átadásához. A Vivendi értéke hozzávetőlegesen a Matáv 10 százalékának felel meg. A tavaly 41 milliárd forintos árbevételt produkáló VTH eladásának híre régóta kering, s összefügg a Vivendi lengyelországi -- egyébként veszteséges -- érdekeltségének felszámolásával.

Különös érdekességet ad a hírnek, hogy a VTH a Wallis Rt-vel közösen nemrég szállt be a Webigenbe, mely úgy tűnik megállapodott az Index egy részének megvásárlásáról a lapot kiadó, hasonnevű Index.hu Rt-vel. Ilyenformán a Vivendi -- ha igaznak bizonyul a kivonulásáról szóló hír -- még távozása előtt mentőövet dobhat a súlyos anyagi gondokkal küszködő Indexnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.