Szerző: Vörös Péter

2002. április 15. 19:28

Gyenge eredményekkel zárult a Juniper Networks legutóbbi negyedéve

[CNET, Reuters] A hálózati berendezéseket gyártó Juniper Networks, a Cisco egyik legnagyobb vetélytársa bejelentette negyedéves eredményeit, amelyek jelentős visszaesést mutattak az előző év hasonló időszakához képest.

[CNET, Reuters] A hálózati berendezéseket gyártó Juniper Networks, a Cisco egyik legnagyobb vetélytársa bejelentette negyedéves eredményeit, amelyek jelentős visszaesést mutattak az előző év hasonló időszakához képest.

A cég negyedéves nettó vesztesége 46 millió $ (részvényenként 14 cent) volt, szemben a tavalyi 58,6 millió $-os (részvényenként 17 centes) nettó nyereséggel. A pro forma nettó nyereség 423 ezer $ (részvényenként 0 cent) jelentős visszaesést jelent a tavalyi 85,4 millió $-os (részvényenként 25 centes) eredményhez képest, de megfelelt a First Call által reprezentált elemzők részvényenként 0 centes előrejelzéseinek.

A Sunnyvale (Kalifornia) központú Juniper közölte, hogy a negyedéves forgalom 122,2 millió $ volt, ami 63%-os visszaesés a tavalyi hasonló időszakban elért 332,1 millió $-hoz képest, és valamivel alatta maradt az elemzők 123,5 millió $-os előrejelzéseinek.

A hálózatiberendezés-gyártók nehéz időket élnek át, mivel a távközlési vállalatok és a szolgáltatók már több mint egy éve csökkentik, ill. visszatartják megrendeléseiket. Ezek az ügyfelek maguk is jelentős berendezéskészletekkel rendelkeznek, érinti őket a lassú gazdaság és sok esetben pénzügyi nehézségekkel is küzdenek.

Például a Qwest Communications International, az USA 4. legnagyobb helyi telefontársasága közölte, hogy 30 milliárd $ értékű költségeket kénytelen elkönyvelni a második negyedévben, míg a Williams Communications (amelynek hálózatai 125 amerikai nagyvárost kötik össze) a csődeljárás elindítását fontolgatja.

Gabe Lowy, a Credit Lyonnais Securities egyik elemzője szerint "a Juniper továbbra is olyan piacra számíthat, ahol nem látható előre a fellendülés. A cég nem tudja azt, hogy mikor, hogyan, hol és mennyit fognak költeni a távközlési vállalatok, ennek oka pedig az, hogy a vállalati és fogyasztói ügyfelek kiadásai igen alacsony szinten vannak".

A telekommunikációs berendezésekre kiadott pénzek nagysága évente átlagosan 7,5%-ra lassult, ez megfelel a 60-as évek közepétől a 90-es évek közepéig tartó időszak értékeinek -- ezzel szemben 1996-2000 között az átlagos évi növekedés 18% volt, mondta Lowy. "Úgy tűnik, hogy a távközlési vállalatok visszatérnek a kiadások történelmi szintjéhez. Még ha a gazdasági helyzet javulni fog, akkor sem valószínű, hogy jelentősen változni fog a távközlési beruházások alakulása" -- mondta Lowy.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.