Szerző: Vörös Péter

2002. április 16. 10:05

A nagyvállalati IT kiadások várhatóan jól alakulnak az idén Nagy-Britanniában

[CNET] Egy nemrégiben készített kutatás szerint kevés brit nagyvállalat tervezi az IT kiadások csökkentését 2002-ben, és sok cég várja azt, hogy az új technológiákba történő befektetések jelentősen emelik a nyereségességet.

[CNET] Egy nemrégiben készített kutatás szerint kevés brit nagyvállalat tervezi az IT kiadások csökkentését 2002-ben, és sok cég várja azt, hogy az új technológiákba történő befektetések jelentősen emelik a nyereségességet.

A NIIT Europe szoftverfejlesztő cég felmérése azt mutatja, hogy a válaszadó nagyvállalati IT vezetők 38%-a véli úgy, hogy az idei IT kiadások meghaladják a tavalyi szintet, 33% azt jósolja, hogy az IT kiadások változatlanok maradnak.

Sok technológiai vállalat figyelmeztetett az utóbbi időben arra, hogy a fellendülésre még néhány hónapot várni kell, a vállalati IT kiadások növekedése jelentős lökést adhat a szektornak.

A válaszadók véleménye szerint a növekedés egyik oka az lehet, hogy a vállalatok úgy vélik, az új technológiákra kiadott összegek jelentősen javíthatják a nyereségességet. A 200 megkérdezett IT vezető közül 69% vélekedik úgy, hogy az IT stratégia fontos eleme az IT befektetések hozamának maximalizálása, és 42% válaszolt úgy, hogy ez a legfontosabb kérdés.

"A jelenlegi gazdasági környezetben a vállalatoknak alaposan át kell vizsgálniuk a meglévő költségszerkezetet és radikális változtatásokat kell tenniük a nyereségesség és a növekedés meglendítéséhez" -- mondta David West, az NIIT Europe alelnöke. "A mai, technológia-alapú üzleti világban az IT főszerepet játszik a nyereségesség növelésében, mind a forgalom növelése, mind a költségek csökkentése terén."

A legtöbb IT vezető a következő területeken lát növekedést az IT befektetéseknél: e-business infrastruktúra, webes szolgáltatások, alkalmazásintegráció, ügyfélkapcsolat-menedzsment (customer relationship management, CRM) és alkalmazásfejlesztés. Az NIIT Europe szerint főként az e-business infrastruktúra fontos a nagyobb vállalatok számára.

A londoni Centre for Economic and Business Research márciusban azt közölte, hogy a brit technológia piac kezd fellendülni, ami mögött az áll, hogy a vállalatoknál szükséges az elavult berendezések lecserélése, miután több cég elhalasztotta az IT infrastruktúra kiadásokat 2001-ben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról