Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 15. 14:55

Két év után ismét nyereséges a Hynix

Az egyre emelkedő memóriaáraknak köszönhetően a Hynix Semiconductor közel két év után ismét nyereséges negyedévet zárt.

Az egyre emelkedő memóriaáraknak köszönhetően a Hynix Semiconductor közel két év után ismét nyereséges negyedévet zárt.

A Hynix 2002 első negyedévében 3 milliárd koreai won (2,3 millió dollár) profitot ért el, szemben az egy évvel ezelőtti 538,9 milliárd won veszteséggel. A vállalat ezt megelőzően utoljára 2000 harmadik negyedévében volt nyereséges.

A szöuli cég továbbra is tárgyalásokat folytat az amerikai Micron Technology-val a memóriagyártó részlegének értékesítéséről. A Hynix első negyedéves konszolidált nettó nyeresége 35 milliárd won volt, a forgalom pedig 869 milliárd wont tett ki. A konszolidált működési nyereség 145 milliárd won volt.

A megelőző negyedévben a vállalat 507 milliárd won mellett 1370 milliárd won nettó veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A vállalat a DRAM-árak meredek emelkedésével magyarázta a hirtelen változást: a 128 megabites DRAM chipek ára a tavalyi 1 dollárról az első negyedévre 5 dollárra emelkedett az azonnali piacon.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról