:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 15. 13:24

Internetes megoldások kis- és középvállalatok számára

Négy cég, az Axelero, a Cisco System, a Matáv és a Matávcom mától Netépítő néven kínálják közös szolgáltatáscsomagjukat. Az eddig csak nagyvállalatok számára elérhető, internetes szolgáltatásokat tartalmazó csomagot kifejezetten a szűkösebb anyagi kerettel, és korlátozott informatikai humán erőforrással rendelkező kis- és középvállalkozásoknak nyújtják.

Netépítő[HWSW] Négy cég, az Axelero, a Cisco System, a Matáv és a Matávcom mától Netépítő néven kínálják közös szolgáltatáscsomagjukat. Az eddig csak nagyvállalatok számára elérhető, internetes szolgáltatásokat tartalmazó csomagot kifejezetten a szűkösebb anyagi kerettel, és korlátozott informatikai humán erőforrással rendelkező kis- és középvállalkozásoknak nyújtják.

A Netépítő elemei, melyek egymással kompatíbilis elemekből összeállítható, testreszabott internetes szolgáltatásokat tartalmaznak, az együttmködő cégek kulcsrakészen szállítják. A szolgáltatáscsomag a Cisco DSL és bérelt vonali internet szolgáltatásából, biztonsági tűzfal megoldásokból, távolról menedzselhető, felügyelt helyi hálózatból és ennek eszközeiből, valamint felügyelt IP telefon rendszerből áll.

A Netépítő szolgáltatásait nyújtó vállalatok kalkulációi szerint az egyéni igényeknek megfelelően összeválogatható elemekből álló csomag egy hasonló volumenű komplett informatikai beruházáshoz képest sokkal költségatékonyabb, egy éven belül megtérülő beruházást jelent. A szolgáltatás részletei a www.netepito.hu oldalon találhatók, ahol egy kalkulátor is segít a vállalkozás teherbíró képességéhez igazított költségek megtervezésében.

A sajtótájékoztatón ismertetett, a TNT Modustól származó adatok szerint míg a nagyvállalatok 96 százaléka rendelkezik internetkapcsolattal, a középvállalatoknak 76, a kisvállalatoknak már csak 66 százaléka csatlakozik a hálóra. A Netépítőt útjára bocsátó vállalatok szerint ez a komlex csomag bizonyosan lökést ad majd az internetkapcsolattal még nem rendelkező vállalkozások számára, s mint kiderült, attól sem zárkóznak el, hogy nagyvállalatoknak értékesítsék a szolgáltatáscsomagot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.