Szerző: Vörös Péter

2002. április 15. 14:56

Már több mint 2,3 millió xDSL előfizető van Japánban

[AsiaBizTech] A területet felügyelő minisztérium bejelentése szerint Japánban az xDSL (ADSL, BDSL, stb.) előfizetők száma március végén meghaladta a 2,3 milliót, a pontos szám 2 378 795.

[AsiaBizTech] A területet felügyelő minisztérium bejelentése szerint Japánban az xDSL (ADSL, BDSL, stb.) előfizetők száma március végén meghaladta a 2,3 milliót, a pontos szám 2 378 795.

Ez azt jelenti, hogy az xDSL szerződések száma egy év alatt 2,3 millióval nőtt, mivel 2001 március végén még alig több mint 70 ezer volt az xDSL előfizetések száma. 2002 februárjához képest az előfizetőszám több mint 300 ezerrel emelkedett, ez azt mutatja, hogy a növekedés üteme nem csökkent.

Az xDSL előfizetők közül 967 686 választotta az NTT East, ill. NTT West céget, a többi 1 411 109 előfizető más szolgáltatókkal szerződött. A két regionális NTT cég együttesen 137 ezer előfizetővel gyarapodott február végéhez képest, míg a többi szolgáltatónak együttesen 165 ezerrel több előfizetője van, ami arra utal, hogy szélesedik a távolság a két NTT cég és a többi szolgáltató között.

A két NTT cég abban reménykedett, hogy március végére sikerül elérniük az 1,55 milliós előfizetői létszámot a "Flet's ADSL" szolgáltatással -- ezt a tervet azonban még 2001 februárjában tették közzé, azelőtt, hogy az olcsóbb "Yahoo! BB" és más DSL szolgáltatások megjelentek volna. Ahogy az xDSL szolgáltatási díjak csökkentek, az NTT East és az NTT West kénytelen volt folyamatosan lejjebb szállítani árait, de még ezzel sem tudták megakadályozni azt, hogy közel 600 ezerrel elmaradtak a tervezett előfizetőszámnál.

Az NTT februárban közzétett üzleti terve szerint a két regionális NTT cég a 2002 április - 2003 március közötti időszakban összesen 1,45 millió új előfizetőt fog szerezni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról