Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 15. 12:14

Intel processzorra épülnek a jövő szórakoztatóelektronikai berendezései

A Philips Electronics, a ViewSonic és két ázsiai gyártó is az Intel XScale architektúrára építi majd Mira készülékeit -- jelentette be pénteken az Intel.

A Philips Electronics, a ViewSonic és két ázsiai gyártó is az Intel XScale architektúrára építi majd Mira készülékeit -- jelentette be pénteken az Intel.

A Mira egy olyan lapos kijelzővel szerelt hordozható készülék, amely egy PC segítségével képes az iterneten böngészni, de akár szórakoztatóelektronikai készülékek vagy játékkonzolok távvezérlésére is alkalmas. A Mira kivitelben hasonlít a Tablet PC-re, azonban az utóbbi egy teljes értékű PC egy lapos kijelzőbe építve.

Hogy a vásárlóközönség mikor láthatja először ezeket a gépeket, az egyelőre bizonytalan. A Microsoft és partnerei várhatóan számos részletet hoznak nyilvánosságra a WinHEC konferencián, az első prototípusok pedig a nyáron rendezendő Technology Exchange Week kiállításon várhatók.

Az első Mira készülékek valószínűleg az ünnepi szezonban kerülnek a boltokba. A Philips éa a ViewSonic a saját neve alatt forgalmazza majd a berendezéseket, a Tatung és az AboCom pedig más cégek részére készíti majd el a készülékeket.

A Philips és a ViewSonic berendezése az Intel PXA250 processzort használja mdja, amely 200, 300 és 400 MHz-es változatban érhető el. Az Intel a PXA250 chipet elsősorban kéziszámítógépekbe és "okos" mobiltelefonokba ajánlja.

A hírek szerint az Intel saját maga is készít majd Mira konceptkészülékeket, az első ezek közül egy 10,4 hüvelykes lapos kijelző köré épül majd.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról