Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 15. 12:14

Intel processzorra épülnek a jövő szórakoztatóelektronikai berendezései

A Philips Electronics, a ViewSonic és két ázsiai gyártó is az Intel XScale architektúrára építi majd Mira készülékeit -- jelentette be pénteken az Intel.

A Philips Electronics, a ViewSonic és két ázsiai gyártó is az Intel XScale architektúrára építi majd Mira készülékeit -- jelentette be pénteken az Intel.

A Mira egy olyan lapos kijelzővel szerelt hordozható készülék, amely egy PC segítségével képes az iterneten böngészni, de akár szórakoztatóelektronikai készülékek vagy játékkonzolok távvezérlésére is alkalmas. A Mira kivitelben hasonlít a Tablet PC-re, azonban az utóbbi egy teljes értékű PC egy lapos kijelzőbe építve.

Hogy a vásárlóközönség mikor láthatja először ezeket a gépeket, az egyelőre bizonytalan. A Microsoft és partnerei várhatóan számos részletet hoznak nyilvánosságra a WinHEC konferencián, az első prototípusok pedig a nyáron rendezendő Technology Exchange Week kiállításon várhatók.

Az első Mira készülékek valószínűleg az ünnepi szezonban kerülnek a boltokba. A Philips éa a ViewSonic a saját neve alatt forgalmazza majd a berendezéseket, a Tatung és az AboCom pedig más cégek részére készíti majd el a készülékeket.

A Philips és a ViewSonic berendezése az Intel PXA250 processzort használja mdja, amely 200, 300 és 400 MHz-es változatban érhető el. Az Intel a PXA250 chipet elsősorban kéziszámítógépekbe és "okos" mobiltelefonokba ajánlja.

A hírek szerint az Intel saját maga is készít majd Mira konceptkészülékeket, az első ezek közül egy 10,4 hüvelykes lapos kijelző köré épül majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról