:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 14. 12:51

Erősíti pozícióját Macedóniában a Matáv

Hétmillió euróért vásárolta meg a Cosmotelco azon opcióját a Matáv, mely alapján a görög telekommunikációs szolgáltató növelhette volna részesedéset a Stonebridge-ben, a Maktel macedón távközlési vállalat 51 százaléka felett rendelkező cégben.

Maktel[HWSW] Hétmillió euróért vásárolta meg a Cosmotelco azon opcióját a Matáv, mely alapján a görög telekommunikációs szolgáltató növelhette volna részesedéset a Stonebridge-ben, a Maktel macedón távközlési vállalat 51 százaléka felett rendelkező cégben.

A Maktel 51 százalékát birtokolja a Stonebridge Communications AD, melyben a Matávnak 86,5 százalékos részesedese van, így közvetve a Matáv a macedón szolgáltató mintegy 44 százalekának tulajdonosa. A 2000 decemberében létrehozott Stonebridge egyik kisebbségi tulajdonosa a görög Cosmotelco Added Value Services 7,4 százalekos tulajdoni hányaddal. A korábban megkötött szerződes értelmében a Cosmotelco 29 százalékra növelhette volna részesedését a Stonebridge-ben. A Matáv ezt opciót vásárolta meg a napokban, 1,7 milliárd forintnak megfelelő euróért.

A korábban nyereséges Maktel tavaly hatvanmillió forintos bevételt hozott a Matávnak. A macedón távközlesi vállalat tulajdonosi szerkezete még változhat, a Cosmotelcónak ugyanis maradt még egy 10 százalékos részvényvásárlásra jogosító opciója, mellyel legkorábban 2003 februárjában élhet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.