Szerző: Barna József

2002. április 17. 19:46

Újabb alacsony fogyasztású processzorokat mutatott be az Intel

Az Intel ma jelentette be, hogy 5 újabb processzort kínál hordozható számítógépekbe. Az Intel Low Voltage (LV) és Ultra Low Voltage (ULV) processzorcsalád tagjai versenyképes teljesítményt nyújtanak rendkívül alacsony fogyasztás és így hosszabb üzemidő mellett. E termékek elsődleges felhasználói a mini- és az ún. subnotebookok (általában 2 kilogrammnál is könnyebb vékony noteszgépek), valamint a tábla PC-k gyártói.

[HWSW] Az Intel ma jelentette be, hogy 5 újabb processzort kínál hordozható számítógépekbe. Az Intel Low Voltage (LV) és Ultra Low Voltage (ULV) processzorcsalád tagjai versenyképes teljesítményt nyújtanak rendkívül alacsony fogyasztás és így hosszabb üzemidő mellett. E termékek elsődleges felhasználói a mini- és az ún. subnotebookok (általában 2 kilogrammnál is könnyebb vékony noteszgépek), valamint a tábla PC-k gyártói.

Az Intel ma a következő típusok elérhetőségéről számolt be: LV mobil Pentium III-M 933 MHz, ULV mobil Pentium III-M 800 MHz (133 MHz FSB), ULV mobil Pentium III-M 800 MHz (100 MHz FSB), mobil Celeron 1 GHz és LV mobil Celeron 733 MHz

Az új ULV és LV mobil Pentium III-M-processzorokat több, ebben a kategóriában egyedülálló tulajdonság jellemzi: ezek közé tartozik az 512 Kbyte-os másodszintű gyorsítótár, a data prefetch (hardveres előbehívás) funkció és a 133 MHz-es rendszersín. Ezeken kívül valamennyi mobil Pentium III M-processzor támogatja az Enhanced Intel SpeedStep technológiát, amely automatikusan kapcsol a maximális teljesítményű üzemmód és a telepes működésre optimalizált üzemmód között.

A Deeper Sleep üzemmód további energiafogyasztás-csökkenést biztosít a korábbi alacsony fogyasztású Sleep üzemmódhoz képest, segítségével tovább nőhet az üzemidő. Az új energiamegtakarító és architekturális technológiákkal az ULV Pentium III M-processzor tápfeszültsége optimális esetben 0,95 volt, míg disszipációja 0,5 watt alá is csökkenhet.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról