Szerző: Barna József

2002. április 15. 16:18

További részletek a Portocom MultiMobil 4 notebook gépéről

A Portocom a napokban jelentette be mobil Pentium 4 processzorral

A Portocom a napokban jelentette be mobil Pentium 4 processzorral szerelt notebook számítógépét, ám az akkor kiadott információk meglehetősen szűkósek voltak. Koppány Imre, a Portocom munkatársa további részletekről tájékoztatta lapunkat.

Ezek szerint a Portocom MultiMobil 4 szamitogepét igény szerint 1,6 vagy 1,7 GHz-es mobil Pentium 4 processzorral szereli. A gep kijelzője 15 hüvelyk átlójő és legfeljebb 1600x1040 pixel megjelenítésére képes. A GeForce2 go grafikus vezérlő 16 MByte DDR SDRAM-mal gazdálkodhat. A MultiMobil 4 alapkiépítésben 20 GByte kapacitású merevlemezt tartalmaz, de igény eseten akár 30, 40 vagy 60 GByte-os meghajtóval is rendelhető.

Az pptikai meghajtó alapkiépítésben CD-RW/DVD-ROM kombó, de természetesen lehetőseg van CD-ROM, CD-RW vagy DVD-ROM választására is. A készülék természetesen beépített floppy-meghajtóval is rendelkezik.

Ami a kommunikációs lehetőségeket illeti, a gépben Ethernet-csatlakozo és 56k modem kapott helyet, így Bluetooth, 802.11b, FireWire vagy infravörös csatlakozásra bővítőkártyával van lehetőség.

A MultiMobil 4 beépített lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, amely 2,5 órán át képes működtetni a számítógépet. A notebook tömege 3,5 kilogramm.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról