Szerző: mz

2000. április 20. 23:31

Magyar vezérigazgató a Panasonic Magyarország élén

Április 1-jétől Stark Istvánt nevezték ki a Panasonic Magyarország vezérigazgatójának. Stark István Toshibumi Tanimotot váltja fel, aki a Panasonic lengyelországi leányvállalatát vezeti áprilistól.
Stark István 1977-ben végezte el a Műszaki Egyetem Gépészmérnöki karát, műszertechnika szakon. Karrierjét az egyetem elvégzése után a Medicornál kezdte építeni. 1980-ig tervezőmérnökként, azt követően pedig öt éven át külkereskedő mérnök üzletkötőként dolgozott a cégnél. A Medicor 1986-ban küldte ki Egyiptomba, 1991-ig képviselte a céget Kairóban.
Stark István 1991 óta a Matsushita konszernnél dolgozik, mely Japán egyik meghatározó vállalata. A céghez kapcsolódó legismertebb márkanevek a Panasonic és a Technics.
1994-ben a Matsushita megalapította a Panasonic Magyarország Kft-t. Stark István a Panasonic Magyarország alapításától a cég meghatározó személyisége, kiépített egy hatékonyan működő viszonteladói rendszert és a hozzá kapcsolódó színvonalas szervizhálózatot. A Panasonic Magyarország 47 munkatársának is köszönhető, hogy a cég több piaci szegmensben is piacvezető, többek között a videomagnók, a hifi berendezések és a telefaxok területén.
Az 1994-ben alapított Panasonic Magyarország szórakoztató elektronikai és irodatechnikai termékeket, háztartási gépeket, valamint telekommunikációs berendezéseket forgalmaz. A Panasonic Magyarország a szórakoztatói elektronikai termékek piacán - 7,7 milliárd forintos árbevétellel - tavaly 21 százalékos piaci részesedést ért el, amely a cég teljes árbevételének 63%-át teszi ki.
Stark István személyében először került magyar vezérigazgató a Panasonic Magyarország élére.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról