:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 12. 02:34

Matáv - Vcom: behálózzák a könyvtárakat

Mintegy 35 millió forint értékű egyszeri fejlesztési beruházással köti rá az ország 155 városi és nagyközségi könyvtárát a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda (NIIF) hálózatára a Matáv és a Vivendi érdekeltségű Vcom.

[HWSW] Mintegy 35 millió forint értékű egyszeri fejlesztési beruházással köti rá az ország 155 városi és nagyközségi könyvtárát a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda (NIIF) hálózatára a Matáv és a Vivendi érdekeltségű Vcom.

A Közbeszerzési Értesítőben közzétett feltételek szerint a könyvtáraknak legalább 64 kbps sebességű vonallal kell kapcsolódnia a NIIF hálózatára. A pályázatok értékelésének fő szempontja az üzemeltetés kötsége, a legkevésbé hangsúlyosak pedig a rendelkezésre állás paraméterei voltak. A Matáv 91, a Vcom pedig 64 könyvtár hálózati kapcsolatának kiépítését és fenntartását nyerte el. Eredetileg 170 könyvtár bekötésére hirdettek pályázatot ám 15 viszonylat esetében nem érkezett megfelelő ajánlat. A fenntartási költség havonta összesen több mint négymillió forint lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.