Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 12. 02:34

Matáv - Vcom: behálózzák a könyvtárakat

Mintegy 35 millió forint értékű egyszeri fejlesztési beruházással köti rá az ország 155 városi és nagyközségi könyvtárát a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda (NIIF) hálózatára a Matáv és a Vivendi érdekeltségű Vcom.

[HWSW] Mintegy 35 millió forint értékű egyszeri fejlesztési beruházással köti rá az ország 155 városi és nagyközségi könyvtárát a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda (NIIF) hálózatára a Matáv és a Vivendi érdekeltségű Vcom.

A Közbeszerzési Értesítőben közzétett feltételek szerint a könyvtáraknak legalább 64 kbps sebességű vonallal kell kapcsolódnia a NIIF hálózatára. A pályázatok értékelésének fő szempontja az üzemeltetés kötsége, a legkevésbé hangsúlyosak pedig a rendelkezésre állás paraméterei voltak. A Matáv 91, a Vcom pedig 64 könyvtár hálózati kapcsolatának kiépítését és fenntartását nyerte el. Eredetileg 170 könyvtár bekötésére hirdettek pályázatot ám 15 viszonylat esetében nem érkezett megfelelő ajánlat. A fenntartási költség havonta összesen több mint négymillió forint lesz.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról