:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 11. 18:22

Az Ericsson kutatója nyerte a Magyar Innovációs Szövetség Különdíját

Az Ericsson Magyarország Kutatólaboratóriumának fiatal munkatársa, Dr. Valkó András a Magyar Innovációs Szövetség Különdíját nyerte az Az év kiemelkedő fiatal műszaki alkotója pályázaton a Cellular IP megoldással. Dicséretben részesült még a labor PhD hallgatója, Horváth Endre is, aki a távközlési protokollok tesztelése területén ért el eredményeket.

[HWSW] Az Ericsson Magyarország Kutatólaboratóriumának fiatal munkatársa, Dr. Valkó András a Magyar Innovációs Szövetség Különdíját nyerte az "Az év kiemelkedő fiatal műszaki alkotója" pályázaton a Cellular IP megoldással. Dicséretben részesült még a labor PhD hallgatója, Horváth Endre is, aki a távközlési protokollok tesztelése területén ért el eredményeket.

Az Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítvány által meghirdetett versenyen azok a 35 évnél fiatalabb kutatók indulhattak, akik "valamely jelentős eredményükkel kivívták a szakma ill. közvetlen környezetük elismerését és akiket -- eredményeik szélesebb körben való megismertetése révén -- évente példaképül lehet állítani a magyar műszaki társadalom elé."

A zsűri Dr. Valkó András Cellular IP nevű megoldását a leginnovatívabb pályázat készítőjének járó díjjal, a Magyar Innovációs Szövetség Különdíjával jutalmazta. A Cellular IP egy olyan, számítógépes hálózatok számára kifejlesztett protokoll, amely megfelelő hálózati berendezésekben alkalmazva biztosítja az Internet helytől független, és helyváltoztatás közbeni elérését. Az erre a célra szolgáló egyéb megoldások között a Cellular IP-t egyedülállóvá teszi rendkívüli egyszerűsége és az a tulajdonsága, hogy kis és nagy hálózatokban egyaránt hatékonyan alkalmazható. A díjat a Magyar Sajtó Házában ünnepélyes keretek között a mai napon a Magyar Innovációs Szövetség elnöke, Dr. Pakucs János adta át.

Dicséretben részesült Horváth Endre, a kutatólabor PhD hallgatója is, aki távközlési protokollok vizsgálatára szolgáló úgynevezett tesztsorozatok gyorsabb és ezáltal olcsóbb előállításában ért el eredményeket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 05:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.