Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 11. 18:22

Az Ericsson kutatója nyerte a Magyar Innovációs Szövetség Különdíját

Az Ericsson Magyarország Kutatólaboratóriumának fiatal munkatársa, Dr. Valkó András a Magyar Innovációs Szövetség Különdíját nyerte az Az év kiemelkedő fiatal műszaki alkotója pályázaton a Cellular IP megoldással. Dicséretben részesült még a labor PhD hallgatója, Horváth Endre is, aki a távközlési protokollok tesztelése területén ért el eredményeket.

[HWSW] Az Ericsson Magyarország Kutatólaboratóriumának fiatal munkatársa, Dr. Valkó András a Magyar Innovációs Szövetség Különdíját nyerte az "Az év kiemelkedő fiatal műszaki alkotója" pályázaton a Cellular IP megoldással. Dicséretben részesült még a labor PhD hallgatója, Horváth Endre is, aki a távközlési protokollok tesztelése területén ért el eredményeket.

Az Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítvány által meghirdetett versenyen azok a 35 évnél fiatalabb kutatók indulhattak, akik "valamely jelentős eredményükkel kivívták a szakma ill. közvetlen környezetük elismerését és akiket -- eredményeik szélesebb körben való megismertetése révén -- évente példaképül lehet állítani a magyar műszaki társadalom elé."

A zsűri Dr. Valkó András Cellular IP nevű megoldását a leginnovatívabb pályázat készítőjének járó díjjal, a Magyar Innovációs Szövetség Különdíjával jutalmazta. A Cellular IP egy olyan, számítógépes hálózatok számára kifejlesztett protokoll, amely megfelelő hálózati berendezésekben alkalmazva biztosítja az Internet helytől független, és helyváltoztatás közbeni elérését. Az erre a célra szolgáló egyéb megoldások között a Cellular IP-t egyedülállóvá teszi rendkívüli egyszerűsége és az a tulajdonsága, hogy kis és nagy hálózatokban egyaránt hatékonyan alkalmazható. A díjat a Magyar Sajtó Házában ünnepélyes keretek között a mai napon a Magyar Innovációs Szövetség elnöke, Dr. Pakucs János adta át.

Dicséretben részesült Horváth Endre, a kutatólabor PhD hallgatója is, aki távközlési protokollok vizsgálatára szolgáló úgynevezett tesztsorozatok gyorsabb és ezáltal olcsóbb előállításában ért el eredményeket.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról