Szerző: Barna József

2002. április 11. 16:26

Jól sikerült a Network Associates első negyedéve

[FirstCall] A Santa Clara-i központú Network Associates ma hozta nyilvánosságra március 31-én véget ért első pénzügyi negyedévének eredményeit. A cégcsoport összesített nettó bevétele 220,7 millió dollárra rúgott. A McAfee.com eredményeit leszámítva a cég első negyedéves nettó bevétele 201,9 millió dollár.

[FirstCall] A Santa Clara-i központú Network Associates ma hozta nyilvánosságra március 31-én véget ért első pénzügyi negyedévének eredményeit. A cégcsoport összesített nettó bevétele 220,7 millió dollárra rúgott. A McAfee.com eredményeit leszámítva a cég első negyedéves nettó bevétele 201,9 millió dollár.

A cég összesített nettó nyeresége 15,8 millió dollár, avagy részvényenként 10 cent volt. A McAfee.com eredményeit leszámítva a cég pro forma nettó nyeresége 15,9 millió dollár, részvényenként 9 cent volt. A negyedév végére a Network Associates 53 millió dollárnyi működésből befolyó készpénzzel gyarapodott, így jelenleg készpénzállománya a beváltható részvényekkel együtt meghaladja az 1 milliárd dollárt.

George Samenuk, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója a következőképpen értékelte az eredményeket: "Az utóbbi negyedévekben mindvégig elkötelezettek voltunk amellett, hogy biztosítsuk a Network Assoiates növekedését, noha a globális környezet állandóan változott, és ezért különösen büszkék vagyunk a mostani eredményeinkre. Erőfeszítéseink meghozzák gyümölcsüket, míg vásárlóink dollárjaikkal szavaznak ránk. Az utóbbi időben nagyot léptünk előre, ám aggresszívan haladunk tovább az egymilliárdos küszöb felé és fölé."

A jövőt illetően a cég azt várja, hogy a második pénzügyi negyedévben, a McAfee.com-ot leszámítva, a csoport nettó bevétele 210 és 220 millió dollár körül alakul majd, míg a pro forma nettó nyereség részvényenként 11 és 13 cent között lesz. A 2002-es naptári évre is megemeli előrejelzéseit a cég: a McAfee.com-ot leszámítva 875 és 900 millió dollár közötti bevételre számít az idén 50-55 centes részvényenkénti nettó pro forma nyereség mellett. Amint a cégnek sikerül visszavásárolnia a McAfee.com még kintlévő 25%-os részesedését, a Network Associates tovább javítja éves eredménykilátásait.

Amint az ismert, a Network Associates hálózati megoldásokat szállító cég három csoportból áll: a McAfee Security vírusirtó és információvédelmi termékeket, a Sniffer Technologies hálózati rendszerbiztonságra fókuszáló, míg a Magic Solutions szolgáltatásmenedzsment megoldásokat kínál. A cégcsoport idén márciusban a jelentette be, hogy egy 211 millió dolláros részvénycserés ügylet keretében meg kívánja vásárolni a McAfee.com még kintlévő részvényeit. Akkor azonban a McAfee igazgatótanácsa és a Morgan Stanley tanácsadói nem találták megfelelőnek a vételi ajánlatot. Az ügyletről tovább folynak a tárgyalások.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról