Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 11. 18:20

Pórul járhat a Matáv: az Inter.net a döntőbizottsághoz fordult

Korábban többször hírt adtunk az internetszolgáltatók és a Matáv vitájáról, mely a díjmegosztás és számlázás kérdése körül alakult ki. A Matáv a díjmegosztást attól teszi függővé, hogy a szolgáltatók vállalják-e a számlázást, míg az ellenérdekeltek és a Hírközlési Döntőbizottság elvi álásfoglalása szerint sem kötelező ezt a nem kis tehertételt átvállalni

[HWSW] Korábban többször hírt adtunk az internetszolgáltatók és a Matáv vitájáról, mely a díjmegosztás és számlázás kérdése körül alakult ki. A Matáv a díjmegosztást attól teszi függővé, hogy a szolgáltatók vállalják-e a számlázást, míg az ellenérdekeltek és a Hírközlési Döntőbizottság elvi álásfoglalása szerint sem kötelező ezt a nem kis tehertételt átvállalni

Kormanik András, az Inter.net üzletfejlesztési vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a határidőre eljutattott hálózati hozzáférési szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatukra a Matáv ismét azt válaszolta, hogy a díjmegosztásból származó bevételek átadásának feltétele az internetezés telefonköltségeinek kiszámlázása. Miután a Matáv az Inter.net-tel folytatott április 5-i megbeszélésén továbbra is a saját jogértelmezését tartotta irányadónak, a szolgáltató ma a Hírközlési Döntőbizottsághoz (HDB) fordult.

Mint korábban már jeleztük, a HDB evi állásfoglalása alapján várható a határozat kiadása, ami kötelező érvényű: bár bíróságon megtámadható, de a határozat kiadásától kezdődően végrehajtandó, tehát a jogi út nem ad felmentést a határozatban foglaltak alól.

Vígné Szalontai Katalin a Matáv értékesítési igazgatóhelyettese továbbra is kitart a távözlési szolgáltató eredeti álláspontja mellett. Úgy vélte, a HDB elvi állásfoglalása ismeretében sem biztos, hogy a szolgáltatók javára dől el a kérdés, hiszen a Matáv saját álláspontját olyan érvekkel támasztja alá, melyek alapján joggal remélhetik a számukra kedvező döntést. A számtalan érv közül az egyik, hogy a HDB elvi állásfoglalása nem írja elő azt sem, hogy a távközlési szolgáltatónak kellene számláznia. Vígné azt is elmondta, hogy ha mégis az ISP-k javára döntene a HDB, úgy bizonyosan bíróságra viszik az ügyet.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról