Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 11. 14:32

30 millió forintos informatika-labort adott át a Microsoft alelnöke

Dr. Pálinkás József oktatási miniszter és Orlando Ayala, a Microsoft Corporation alelnöke adta át azt a 30 millió forint értékű informatikai labort, mely a Microsoft Corpration alapítványi forrásának támogatásával létesült az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kara Gyakorló Általános Iskolájában.

[HWSW] Dr. Pálinkás József oktatási miniszter és Orlando Ayala, a Microsoft Corporation alelnöke adta át azt a 30 millió forint értékű informatikai labort, mely a Microsoft Corpration alapítványi forrásának támogatásával létesült az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kara Gyakorló Általános Iskolájában.

Mint ismeretes, az intézmény működését segítő Értetek Alapítvány az elmúlt évben az informatika oktatásról szóló részletes szakmai koncepcióval nyerte el a szoftvergyártó készpénzes támogatását. Magyar alapítványi szervezet eddig még sohasem kapott ilyen nagyságrendű készpénzadományt.

A mintegy 25 millió forint értékű multimédiás labor és az intézmény tantermeinek informatikai infrastruktúrája, azaz a hardvertermékek mellett a Microsoft 6 millió forint értékű szoftverrel is támogatta az alapítvány működését. A Senorg Rt. örömmel csatlakozott a Microsoft támogatási programjához, s a hardvertermékeket gyártási áron, 3 éves garanciával, képzéssel és extra szolgáltatásokkal szállította az ELTE TÓFK Gyakorló Iskolája részére.

A Microsoft Magyarország a támogatói program keretében a legkorszerűbb Microsoft-szoftverek licenceit is ingyen biztosítja az Értetek Alapítvány részére. A Gyakorló Általános Iskola 50 PC-jén megtalálható a Windows XP, valamint az Office XP programcsomag. Az informatikai labor 15 PC-jén túl az intézmény minden tantermében elérhető az internet és az iskolai belső hálózat is. A tanintézmény 50 számítógépét, a szervereket és a periférákat, valamint a teljes multimédiás infrastruktúrát (scannerek, digitális kamerák, projektor, stb. ) a Senorg Rt. biztosítja.

Az Értetek Alapítvány múlt év novemberében nyújtotta be a Microsoft Magyarországhoz a korszerű informatika-oktatásról szóló részletes koncepciót, illetve az ebben kitűzött oktatási célok eléréséhez szükséges támogatási kérelmet. A szoftvergyártó hazai leányvállalata továbbította a pályamunkát a Microsoft Corporation Nemzetközi Támogatási Alapjának (Community Affairs Program), mely azt pozitív elbírálásban részesítette.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról