Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 11. 10:03

Compaq kéziszámítógépek figyelik az idei Boston Maraton futóverseny állását

[Mmd] Az április

[Mmd] Az április 15-én, hétfőn immár 106. alkalommal sorra kerülő B.A.A. Boston Maraton futóverseny regisztrált résztvevőinek eredményeit nyomon követő rendszer technikai háttere a Compaq Computer Corporation innovatív iPAQ kéziszámítógépeire és a Nextel modemjei épül.

A futók és kerekesszékben versenyzők részeredményeit a csúcsszínvonalú vezeték nélküli hálózat huszonkét iPAQ PC-je és Nextel modemje továbbítja majd a Massachussets állambeli Hopkintontól Bostonig tartó maratoni táv finisénél és kijelölt pontjainál szurkoló nézőkhöz.

A Compaq Athlete Search System a hivatalos ellenőrző pontokon felszerelt statikus érzékelők és a futócipőhöz illetve kerekesszékhez erősített apró chipek segítségével határozza meg a résztvevők pillanatnyi helyzetét, a versenyzők barátai, családtagjai és a nemzetközi nézőközönség pedig a hálózaton keresztül továbbított részletes adatok alapján kísérhetik figyelemmel a mezőny útját a startvonaltól a célig.

A táv mentén szurkoló nézők az "Ask Me About Your Runner" feliratú, élénkpiros pólót viselő 22 Compaq önkéntes bármelyikétől érdeklődhetnek a verseny állásáról.

Az egymástól öt kilométer távolságban és a célvonalnál tartózkodó önkéntesek az adott résztvevő nevét illetve rajtszámát Compaq iPAQ vezeték nélküli zsebszámítógépükbe betáplálva, a képernyőn megjelenő adatok alapján azonnal felvilágosítást tudnak adni arról, hogy az illető épp melyik ellenőrzőponthoz tartózkodik a legközelebb.

A nézők a maratoni táv nyomvonalán biztosított vezeték nélküli hozzáférés mellett a családi találkozóhelyen várakozva is ellenőrizhetik szeretteik teljesítményét -- szintén Compaq iPAQ gépeken. A legfrissebb adatok a verseny honlapjáról, a www.bostonmarathon.org címről is lehívhatók, így a számítógépes felhasználók a világ bármely pontjáról figyelemmel kísérhetik az eseményt.

A Boston Maraton hivatalos technikai szponzora lévén, a Compaq szállítja a versenyen több szempontból is alapvető szerepet játszó informatikai megoldások mindegyikét. A versenyben a Compaq dolgozói is érintettek, hiszen a vállalat új angliai érdekeltségeinek több mint 100 munkatársa vesz részt versenyzőként vagy önkéntesként a sporteseményen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról