Szerző: Barna József

2002. április 9. 19:03

Integrált DVD A/V-dekóder chipet mutatott be az ALi

A tajvani Acer Labs Inc. (ALi) ma jelentette be szórakoztatóelektronikai felhasználásra szánt DVD audio- és videodekódoló (A/V) chipjeit, az M3325-öt és az M3327-et. A cég reményei szerint az új fejlesztésű chipek elsősorban otthoni DVD-lejátszó készülékekbe és set-top-boxokba kerülnek majd beépítésre.

[HWSW] A tajvani Acer Labs Inc. (ALi) ma jelentette be szórakoztatóelektronikai felhasználásra szánt DVD audio- és videodekódoló (A/V) chipjeit, az M3325-öt és az M3327-et. A cég reményei szerint az új fejlesztésű chipek elsősorban otthoni DVD-lejátszó készülékekbe és set-top-boxokba kerülnek majd beépítésre.

Az M3325 chip integrálva tartalmaz egy mikrokontroller egységet (MCU), egy progressive scan processzort, tv-enkódert, Audio ADC-t és támogatja a professzionális karaoke-t. Az ALi ezzel az integrált megoldással kívánja költséghatékonyabbá tenni az MPEG-2 videokódolást használó szórakoztatóelektronikai készülékek előállítását, hiszen így nincs szükség dedikált kiegészítő chipek használatára.

Az M3325 kiemelendő jellemzője az alapértelmezett Main Profile at Main Level (MP@ML)* MPEG-2 formátum támogatása mellett a JPEG formátum általános támogatása. Ennek köszönhetően a chip nem csupán DVD vagy VCD formátumokkal birkózik meg, hanem támogatja a digitális fotók megtekintését is (pl. Picture CD-n), miközben lehetőséget biztosít gyors előrecsévélésre, lassított lejátszásra és visszatekercselésre is.

Az M3325 audiodekódere is széles szabványskála mentén boldogul: megtalálhatjuk itt az MPEG-1 layer 1 és 2, az MP3, MPEG-2 multi-channel, Dolby ProLogic II, Dolby Digital, Digital Theater System (DTS), High Definition CD (HDCD) és a Microsoft Windows Media Audio (WMA) támogatását is. Ezen túlmenően a karakoe-funkció is hardveresen támogatott. Az M3325 mind analóg, mind pedig digitális porton képes fogadni az audió jelfolyamot.

Az M3327 kisebb testvérének erényein felül támogatja az MLP decode, Copy Protection for Pre-recorded Media (CPPM) titkosítási eljárást és az audiovízjel-felismerést is.

*A main level MPEG-2 formátum jellemzői: 720x480/30 (felbontás/fps), 10,40 millió pixel/sec, 15 Mbit/s maximális bitráta; míg a main profile jellemzői: legtöbb dekóder chip, CATV (hagyományos kábeltévé), szatellit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.