Szerző: Ady Krisztián

2002. április 8. 23:02

A Fraunhofer Institute is a DivX mellett teszi le a voksát

[DivX.com] A DivX Networks és a Fraunhofer Institute for Computer Graphics (IGD) részlege közös sajtóközleményben jelentette be, hogy többéves együttműködési megállapodást írtak alá új audió és videó technológiák fejlesztéséről, többek között a DivX technológiájának továbbfejlesztéséről. A Fraunhofer Intézet részlege az MPEG-4 kompatibilis DivX technológiát használná új, 3D-s környezetet létrehozó, streamelhető audió/videó technológiáival kapcsolatos kutatásaihoz, a DivX Networks szoftveres kódolási technológiájának különösen magas teljesítménye erre kitűnő alapot nyújthat.

[DivX.com] A DivX Networks és a Fraunhofer Institute "for Computer Graphics" (IGD) részlege közös sajtóközleményben jelentette be, hogy többéves együttműködési megállapodást írtak alá új audió és videó technológiák fejlesztéséről, többek között a DivX technológiájának továbbfejlesztéséről. A Fraunhofer Intézet részlege az MPEG-4 kompatibilis DivX technológiát használná új, 3D-s környezetet létrehozó, streamelhető audió/videó technológiáival kapcsolatos kutatásaihoz, a DivX Networks szoftveres kódolási technológiájának különösen magas teljesítménye erre kitűnő alapot nyújthat.

A DivX videotömörítési technológia egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cég jelenti be, hogy támogatja a DivX Networks rutinjait. Legutóbb a Sony Pictures kiadó jelentette be, hogy a DivX 5-ös verzióját használta az "xXx" mozifilm letölthető trailerének elkészítéséhez, mely kisebb méret mellett jobb minőséget nyújt a konkurens QuickTime-nál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról