Szerző: Ady Krisztián

2002. április 5. 00:41

A VIA bemutatta DVD-ROM-vezérlő chipjét

[CDR-Info] A VIA Technologies -- amint azt a Canaan projektről szóló hírünkben megjósoltuk -- bejelentette optikai kontroller-családjának legújabb tagját, a VIA VT7216 DVD-ROM-vezérlő chipet. A cég CD-ROM-vezérlőjét követő megoldást OEM-ek, rendszerépítők számára ajálja, olcsóbb, költséghatékony alternatívaként.

[CDR-Info] A VIA Technologies -- amint azt a Canaan projektről szóló hírünkben "megjósoltuk" -- bejelentette optikai kontroller-családjának legújabb tagját, a VIA VT7216 DVD-ROM-vezérlő chipet. A cég CD-ROM-vezérlőjét követő megoldást OEM-ek, rendszerépítők számára ajálja, olcsóbb, költséghatékony alternatívaként.

A chip maximálisan 60x-os CD-ROM- és 16x-os DVD-ROM-olvasást tesz lehetővé, beépített ATA-vezérlője Ultra-DMA 66/100 módokat támogat. Továbbfejlesztett szervó- és forgatómotor vezérlése csökkenti a vibrációt, ezáltal az adatok visszaolvasása is megbízhatóbb, gyorsabb lehet.

A VIA VT7216 beépített 8-bites 8032 mikroprocesszorral és programozható órajellel rendelkezik, ez garantálja a gyors működést, adatfeldolgozást. A költségeket tovább csökkentheti, hogy a VIA megoldása nem igényel külső memóriát, integrált, belső bufferrel rendelkezik. A chipben található digitális-analóg átalakító az audio-CD-k kezelésében nyújthat segítséget.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról