:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 4. 14:27

Lemondott a Microsoft elnöke

Richard Belluzzo
Richard Belluzzo
A Microsoft bejelentette, hogy egy átfogó átszervezési folyamat folyományaként május 1-én távozik a cég elnöke és működésért felelős igazgatója, Richard Belluzzo. A 48 éves vezető, aki 1999-ben került a Microsofthoz, szeptemberig tanácsadóként segíti majd a vállalatot.

Belluzzo elmondta, hogy a Microsoftnál bevezetett új szervezeti felépítés számos korábbi feladatkörét redundánssá tette, és a Steve Ballmer vezérigazgatóval folytatott hosszas megbeszélések után úgy döntött, ideje elhagynia a céget. A redmondi céghez közeli források azt rebesgetik, hogy a lépés mögött a Ballmer és Belluzzo közötti, a stratégiával és vezetési stílussal kapcsolatos összetűzések állnak.

A Microsoft már évek óta azon dolgozik, hogy az asztali számítógépekre írt szoftvereken kívül más területeken is növelje forgalmát. Azonban a fogyasztói elektronikai termékek és szolgáltatások az MSN internetszolgáltatás és az Xbox kivételével nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Elemzők szerint ez lehet a valódi oka Belluzzo távozásának.

"Nyilvánvalóvá vált, hogy Belluzzo nem úgy végezte a munkáját, ahogy elvárták tőle" -- mondta Matt Rossoff, a Directions on Microsoft elemzőcég munkatársa. "Az a gyanúm, hogy egyszerűen nem ért el bizonyos kitűzött célokat."

Az átszervezés után a Microsoft hat fő részlege közvetlenül Steve Ballmer vezérigazgató alá lesz rendelve. A fogyasztói termékekért felelős vezetők eddig Belluzzonak számoltak be. Az átszervezés miatt a működésért felelős igazgatói poszt várhatóan betöltetlen marad és Steve Ballmer veszi át az elnöki teendőket.

Richard Belluzzo a San Franciscó-i Golden State egyetemen szerzett diplomát és 22 évig dolgozott a Hewlett-Packardnál. 1998-ban a Silicon Graphics vezérigazgatójává választották, azonban képtelen volt feléleszteni az anyagi gondokkal küzdő céget.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.