:

Szerző: roberto

2002. április 8. 21:56

A Unicode Consorium kiadta a Unicode 3.2-es verzióját

Unicode[Unicode.org] Megjelent a Unicode szabvány újabb verziója. A március utolsó napjaiban véglegesített friss szabvány előkészítési munkálatai már január óta zajlottak, a 3.2-es verzióban 1016 új karakterpozíciót definiáltak, amelynek jelentős részét teszik ki a különböző Fülöp-szigeteki írások (tagalog, hanunoo, buhid, tagbanwa) karakterei, továbbá rengeteg -- a szabványban eddig nem definiált -- matematikai jelet is felvettek a kódtáblába, ugyanakkor a meglévő kódtábla-blokkok is több helyen módosultak. A Unicode azonban nemcsak kódtáblából áll -- és lényegében ebben különbözik az ISO/IEC 10646-os szabványtól --, hanem háttéranyagokból, algoritmusokból és implementációs megszorításokból is, amelyek szintén módosultak az új verzióban. A szabványbővítés hivatalos dokumentációja a www.unicode.org-on olvasható (Unicode Standard Annex #28 -- Unicode 3.2).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.