Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 29. 11:00

A Unisys és a Microsoft együtt kampányol a Unix ellen

[CNET] A Unisys és a Microsoft a mai napon indítja útjára azt a reklámkampányt, amely a Unix operációs rendszerek ellen irányul. A Unisys 25 millió dollárt költ a megmozdulásra, a Microsoft által biztosított összeg nem nyilvános.

[CNET] A Unisys és a Microsoft a mai napon indítja útjára azt a reklámkampányt, amely a Unix operációs rendszerek ellen irányul. A Unisys 25 millió dollárt költ a megmozdulásra, a Microsoft által biztosított összeg nem nyilvános.

A 18 hónapig tartó kampány nem csak reklámokat, hanem más marketingeszközöket is mozgósít annak érdekében, hogy a Unisys csúcskategóriás szerverei és a Windows betörhessenek az adatközpontok világába, ahol a legfelső kategóriás számítógépek és operációs rendszerek találhatók.

A "Megmutatjuk a kiutat" című kampány a Unixot egy drága csapdának ábrázolja. "Nem csoda ha úgy érzi, a Unix bezárja önt. Rugalmatlan rendszerekhez köt. Drága szakembereket kell megfizetni. Napi kínszenvedést jelent egy olyan szerverkörnyzetben, amely bonyolultabb, mint valaha" -- áll a hirdetésben.

A képen egy szoba látható, amelynek a padlóját egy sarokig lilára festették. Nem véletlen a színválasztás, ugyanis az adatközpont-szerverek piacán rendkívül erős Sun Microsystems számítógépeinek a színe is lila.

A Sun közleményben válaszolt az állításokra. "A Sun továbbra sem tekint riválisként a Microsoftra az adatközpontok piacán, ahol a megbízhatóság, a rendelkezésre állás, a szervizelhetőség és a biztonság kulcskérdés. Hogy a Unix rugalmatlan, drága és bonyolult lenne? Ezek a jelzők sokkal inkább illenek a Windows zárt világára" -- áll a Sun által kiadott anyagban.

A kampány központjában a Unisys ES7000 szervere és a Windows 2000 Datacenter Server operációs rendszer áll. A Unisys számítógépében legfeljebb 32 Intel processzor lehet, azonban a gép több kisebb szerverré "partícionálható". A gépből egyelőre nagyon keveset adtak el és a Unisys értékesítési megállapodásai a nagy szervergyártókkal -- Compaq, Dell, HP -- mind kútba estek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.