Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 27. 15:42

Áprilisban érkezik a VIA KT400 alaplapi chipkészlet

A The Inquirer szerint a VIA a tervezettnél később, áprilisban kezdi meg a KT400 alaplapi lapkakészlet első darabjainak gyártását illetve leszállítását az alaplapgyártók felé.

A The Inquirer szerint a VIA a tervezettnél később, áprilisban kezdi meg a KT400 alaplapi lapkakészlet első darabjainak gyártását illetve leszállítását az alaplapgyártók felé.

A SocketA kivitelű processzorokat támogató KT400 a DDR400 SDRAM kezelésén kívül számos újdonsággal szolgál, az egyik a northbridge és southbridge chipeket összekötő V-Link busz, amely 266 MByte/sec helyett immáron 533 MByte/sec adatátviteli sebességet tesz lehetővé. Említésre méltó még ezen felül az AGP8X felület támogatása és a southbridge chipbe integrált USB 2.0 kontroller.

A SiS mellett a VIA a másik chipsetgyártó, amely erőteljesen kampányol a DDR400 SDRAM mellett, de mivel könnyen megeshet, hogy a JEDEC nem szabványosítja ezt a memóriatípust, lehet, hogy a KT400-ban csak amolyan "hivatalosan nem támogatott" módon lehet DDR400 SDRAM-okat hasznáni, ha egyáltalán valaha is piacra kerülnek.

Megjegyzés: érdemes megemlíteni, hogy a VIA által két hónapja hozzánk eljuttatott chipkészlet-útitervben KT400 megnevezésű termék nem szerepel. A cég bizonyosan nem tervezte ilyen lapkakészlet megjelentetését vagy mintadarabjainak szállítását az első félévben, így a The Inquirer késésről szóló értesülései aligha megalapozottak. Létezik azonban a KT333A northbridge, mely DDR333 memóriát és 8x AGP-t támogat, és már 533 Mbyte/sec sebességű V-Link interfésszel van felszerelve. A KT333A-hoz már a VT8235 southbridge dukál majd, mely natív ATA133-as IDE-vezérlővel, USB 2.0-támogatással, integrált hatcsatornás audiochippel, a későbbiekben pedig Serial ATA- és 802.11-vezérlőkkel is fel lesz szerelve. E páros megjelenése a második negyedévben várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.