Szerző: Barna József

2002. március 27. 12:04

További elbocsátások várhatóak az EMC-nél

[WSJ] Az EMC várhatóan újabb elbocsátásokra kényszerül az adattárolási rendszerek iránti gyenge kereslet kompenzálása érdekében, állítják elemzők.

HIRDETÉS

[WSJ] Az EMC várhatóan újabb elbocsátásokra kényszerül az adattárolási rendszerek iránti gyenge kereslet kompenzálása érdekében, állítják elemzők.

A cég tavaly 4000 munkahelyet szüntetett meg, és már korábban jelezte, hogy az idei év közepére további 1100 fővel csökkenti alkalmazottainak létszámát (2001 végén az EMC 20.100 embert foglalkoztatott). Ám számos ipari megfigyelő véli úgy, hogy az árcsökkentések és a gyengülő bevételek miatt a cég nem lesz képes ismét nyereséget termelni még ez év második felében sem, hacsak nem bocsát el további alkalmazottakat. A legtöbb elemző arra számít, hogy az EMC a negyedéves pénzügyi eredmények nyilvánosságra hozatalakor akár 10%-os leépítést is bejelenthet. A cég nem kívánta kommentálni a találgatásokat.

Az EMC januárban még azt várta, hogy a kereslet erőre kap a második félévben az amerikai gazdaság élénkülésének köszönhetően, és reményét fejezte ki, hogy már a második negyedévben ismét nyereséges lehet a cég. Ám több elemző lát olyan jeleket, amelyek nem sejtetnek jót az EMC-re nézve. Az előrejelzések csökkentése mellett a következő két fő érvet hozzák fel: az ügyfelek IT kiadásainak csökkenése és az erős verseny a szektorban.

A First Call által megkérdezett elemzők szerint a cég negyedéves forgalma 1,39 milliárd dollár lesz, szemben az egy évvel ezelőtti hasonló időszakban elért 2,34 milliárd dollárral, és részvényenként 4 centes veszteségre lehet számítani, szemben a tavalyi részvényenként 18 centes nettó nyereséggel.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 04:35

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.