Szerző: Ady Krisztián

2002. március 27. 00:48

1,6 GHz-es mobil Pentium 4 processzorra épülő notebookot mutatott be a Fujitsu

A Fujitsu PC Corporation részlege tegnap bejelentette, hogy kapható a cég első Intel Pentium 4-M mobil processzorral szerelt gépe a LifeBook C Series termékvonalra alapozva. Az új, 1,6 GHz-es processzorral szerelt, Intel 845MP chipkészletre épülő Fujitsu LifeBook C notebook továbbfejlesztett multimédiás képességekkel rendelkezik, újdonságához mérten alacsony áron. A noteszgép 1,999 dolláros induló áron lesz elérhető.

A Fujitsu PC Corporation részlege tegnap bejelentette, hogy kapható a cég első Intel Pentium 4-M mobil processzorral szerelt gépe a "LifeBook C Series" termékvonalra alapozva. Az új, 1,6 GHz-es processzorral szerelt, Intel 845MP chipkészletre épülő Fujitsu LifeBook C notebook továbbfejlesztett multimédiás képességekkel rendelkezik, újdonságához mérten alacsony áron. A noteszgép 1,999 dolláros induló áron lesz elérhető.

Mint a Fujitsu minden "all-in-one" multimédiás LifeBook C notebookja ez a modell is 15"-os XGA kijelzővel rendelkezik, melyet az ATi Mobility RADEON 7500 grafikus vezérlője hajt meg integrált 8 MB videomemóriával.

A noteszgép számos újdonságot tartalmaz a szórakozást is előtérbe helyező felhasználók számára: a beépített hangkártyát szoftveres Dolby HeadPhone virtuális surround technológia teszi érdekesebbé, a készüléken lejátszott DVD-k hangzását teljesebbé. A készüléket CD-ROM meghajtó mellett DVD vagy DVD/CD-RW kombó meghajtóval is megrendelhetjük, merevlemeze 20, 30 vagy 40 GB-os lehet gyárilag. A 256 MB DDR266 alaplapon található (!) memóriát 512 MB-ra bővíthetjük ném,i felárért.

A LifeBook sorozat tagjai beépített modemmel és hálózati vezérlővel rendelkeznek, sőt, az Intel új megoldásának köszönhetően WiFi-kompatibilis (IEEE 802.11b) vezetéknélküli hálózati kapcsolódásra is képesek.

A digitális hang (SPDIF) mellett a képet is kivezethetjük a gépből, a hátlapon található svideo csatlakozóval könnyedén köthetjük TV-re vagy projektorra a Fujitsu notebookot. További kapcsolódási lehetőséget nyújt a FireWire (IEEE 1394) és USB (1.1) port is.

a címlapról