Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 26. 11:29

Egy felmérés szerint a Palm és a Handspring nem éli túl a mobiltelefonok és kézigépek összeolvadását

A Strand Consult által közzétett jelentés szerint sem a Palm, sem pedig a Handspring nem lesz képes átvészelni a mobiltelefonok és kéziszámítógépek egybeolvadását.

HIRDETÉS

A Strand Consult által közzétett jelentés szerint sem a Palm, sem pedig a Handspring nem lesz képes átvészelni a mobiltelefonok és kéziszámítógépek egybeolvadását.


Texas Instruments Smartphone prototípus

Már számtalan cikk és elemzés témája volt a mobiltelefonok és kéziszámítógépek összeolvadásának piaci hatása. A Strand Consult szerint sem a Palm, sem pedig a Handspring nem lesz képes sikeresen harcolni a nagy mobiltelefongyártók és a Microsoft ellen, mert egyik cég sem rendelkezik megfelelően erős viszonteladói hálózattal.

Nyilvánvaló, hogy sem a Handspring, sem pedig a Palm nem rendelkezik megfelelő anyagi eszközökkel ahhoz, hogy a Nokiával, Siemensszel, SonyEricssonnal vagy a Motorolával, illetve mostantól a Microsofttal versenyezzen.

Az "okos telefonok" piaca az elkövetkező évek során robbanásszerűen fog növekedni, ahogy a 2,5G és 3G szolgáltatások terjedni kezdenek. Ezeket a szolgáltatásokat csak új készülékekkel lehet igénybe venni és a 2000-ben eladott 10 millió készülékkel a PDA-gyártók jó eséllyel indulnak a versenyben -- gondolhatnók. Azonban a Strand Consult szerint ez távolról sincs így.

A kéziszámítógépek 10 milliós eladási volumenjével szemben a "hagyományos" mobiltelefongyártók közel 400 millió készüléket értékesítenek évente, és lényegesen jobb anyagi háttérrel, valamint disztribúciós hálózattal rendelkeznek szerte a világon.

Bár elméletben a piaci újonc Microsoftot is a kicsik közé lehetne sorolni, a vállalat partneri köre és az asztali szoftverek piacán elért pozíciója miatt kivételezett helyzetben van: a Smartphone 2002 operációs rendszer bár teljesen új, szakértők szerint nagy sikerre számíthat a Windows-alapú gépek felhasználói és főként a nagyvállalati ügyfelek körében, hiszen a Smartphone tökéletesen illeszkedik a Windows-Office-Outlook körbe.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 03:51

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.