Szerző: mz

2000. április 19. 22:34

Compaq iPAQ

A Compaq Computer Europe Middle East and Africa (EMEA) részlege ma bejelentette az új Compaq iPAQ Pocket PC készüléket. Az elegáns, zsebméretű PC a Microsoft által újonnan bejelentett Windows for Pocket PC operációs rendszert használja, és kategóriájában egyedülálló moduláris kabátok használatát kínálja, melyek további funkcionalitással

A Compaq Computer Europe Middle East and Africa (EMEA) részlege ma bejelentette az új Compaq iPAQ Pocket PC készüléket. Az elegáns, zsebméretű PC a Microsoft által újonnan bejelentett Windows for Pocket PC operációs rendszert használja, és kategóriájában egyedülálló moduláris "kabátok" használatát kínálja, melyek további funkcionalitással ruházzák fel az iPAQ Pocket PC-t. Az egyszerűen használható, a készülékre húzható "kabát" új nyílt szabványú technológián alapul, s lehetővé teszi a fejlesztők számára moduláris bővítő csomagok készítését: további áramforrás, memóriabővítés, PC kártya vagy CompactFlash kártya, játék periféria, GPS rendszer vagy akár vezetéknélküli hozzáférés biztosítása az ügyfelek számára az internethez vagy a vállalati hálózatukhoz.
Az első két, opcióként kapható "kabát" a PC kártya bővítőcsomag, amely további akkumulátort tartalmaz, és a CompactFlash bővítőcsomag. A PC kártya bővítőcsomag egy vezetéknélküli LAN kártya használatával lehetőséget nyújt a vezetéknélküli vállalati hálózati kapcsolatra, ha a vállalat szabványos IEEE 802.11 vezeték nélküli LAN-t alkalmaz (pl. Compaq WL sorozat). Az iPAQ Pocket PC-n lévő, ipari szabványnak megfelelő PC kártyahely megegyezik a notebookok PC kártyahelyével, ami azt jelenti, hogy a legtöbb PCMCIA alapú periféria nemsokára az iPAQ vásárlóinak is rendelkezésére áll majd. A CompactFlash bővítő csomag lehetővé teszi a felhasználó számára többféle kártya, pl. tároló, helyi hálózati csatlakozó és egyéb külső opciók csatlakoztatását, pl. modem vagy vonalkód-leolvasó.
Az iPAQ Pocket PC kínálja az iparágban fellelhető zseb-PC-k között a legfényesebb képernyőt - egy 240 x 320 színes TFT kijelzőt, amely alkalmas a beépített alkalmazások, pl. csatolt Word és Excel fájlok megjelenítésére ugyanúgy, mint az MPEG4 videó vagy digitális fényképek megjelenítésére. A környezeti fényt érzékelő szenzor automatikusan állítja a kijelző fényerejét, így a felhasználónak nem kell azt mindig beállítania.
Az iPAQ Pocket PC 206 MHz-es Intel StrongARM 32-bites RISC processzora révén rendkívül gyors válaszidőre képes. A 32 MB szabvány memóriájában az iPAQ Pocket PC több ezer nevet és címet tud tárolni, és még mindig elég memóriája marad a csatolt fájlokkal bővített e-mailek megtekintésére és egy sor MP3 zeneszám meghallgatására. A készülék továbbá 16 MB flash ROM-mal is dicsekedhet, ami biztosítja a felhasználónak az új szoftverek és kiegészítő funkciók könnyű telepítését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról